Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Bez posla 9 144 osobe, nezaposlenost najviše porasla u Hrvatskoj Dubici, Lipovljanima i Petrinji

SISAK/PETRINJA – Prema podacima Hrvatsko zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem veljače ove godine bez posla su bile 9 144 osobe. U odnosu na siječanj ove godine nezaposlenost je smanjena za 2 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 4,5 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, najveći broj je u Sisku gdje su bez posla 2 653 osobe, u Petrinji je bez posla 1 168 osoba, a u Kutini 1 081 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje posao traži 55 osoba.

U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je povećana u Sisku, Kutini, Petrinji, Novskoj, Popovači, Lekeniku, Lipovljanima, Topuskom i Hrvatskoj Dubici. Evidentirana nezaposlenost smanjena je u Glini, Sunji, Dvoru, Gvozdu, Donjim Kukuruzarima, Jasenovcu, Velikoj Ludini, Majuru, Martinskoj Vesi i Hrvatskoj Kostajnici.

Najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u Hrvatskoj Dubici gdje je nezaposlenost porasla za 24,3 posto, potom u Lipovljanima za 16,4 posto, kao i u Petrinji gdje je nezaposlenost porasla za 14,8 posto. Najveće smanjenje nezaposlenosti bilježimo u Hrvatskoj Kostajnici za 21,1 posto, Glini za 19 posto te u Majuru za 17,9 posto.

Tijekom veljače ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 611 osoba od čega je najviše osoba došlo iz prerađivačke industrije, potom iz javne uprave i obrane, trgovine na veliko i malo te iz građevinarstva. Tijekom veljače ove godine iz evidencije nezaposlenih izašlo je 798 osoba od čega je najviše osoba posao pronašlo u javnoj upravi i obrani, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo te u građevinarstvu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X