hzzsisak

Broj nezaposlenih porastao za 5,7 posto na godišnjoj razini

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem travnja ove godine registrirane su 9 494 nezaposlene osobe. U usporedbi s ožujkom ove godine, broj nezaposlenih je porastao za 5,6 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 5,7 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u našoj županije, najviše je nezaposlenih u Sisku gdje posao traži 2 698 osoba, u Petrinji je bez posla 1 139 osoba, Kutini 1100 osoba, a najmanja nezaposlenost je u Majuru gdje su bez posla 73 osobe. Na godišnjoj razini, nezaposlenost je povećana u svim gradovima i općinama, a najveći porast nezaposlenosti od 21,1 posto bilježi Kutina. Smanjenje nezaposlenosti bilježe Martinska Ves, Gvozd i Glina.

Tijekom travnja ove godine u evidenciju nezaposlenosti ušlo je 958 osoba, od čega najviše iz prerađivačke industrije, zatim djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, građevinarstva i trgovine na veliko i malo. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 455 osoba, a najviše ih je zaposlenost u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, trgovini na veliko i malo i djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Gledano po ispostavama, tijekom travnja ove godine u zapošljavanju na osnovi radnog odnosa predvodili su ispostava Sisak, Petrinja, Kutina i Novska.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X