Izbornik
zoranbuinacuniverzalna

Buinac za Petrinjski radio uoči utakmice s Hajdukom: „Spremni smo“

PETRINJA – Uoči današnje utakmice između petrinjske Mladosti i splitskog Hajduka uoči šesnaestine Hrvatskog nogometnog kupa koja će biti odigrana na Gradskom stadionu Petrinja s početkom u 15 sati i 30 minuta, razgovarali smo u programu Petrinjskog radija s trenerom petrinjske Mladosti Zoranom Buincem koji nam je otkrio kako su igrači Mladosti jučer otputovali u Topusko u jednu malu karantenu.

Dodaje kako je nervoza prisutna i osjeti se, no što se više približava utakmica, nervoze je sve manje. „Mi smo jučer odradili trening nakon kojeg smo došli u Topusko. Ja sam prije 10-tak dana zamolio ljude u Klubu ako postoji ikakva mogućnost da bi mi došli ovako malo u jednu izolaciju dan prije utakmice. I upravo to da netko ne  bi sada shvatio da mi gajimo nekakve pretjerane iluzije ili ne znam što, ovo je nagrada svim tim dečkima. Jednostavno Hajduk je i došao zbog njih, oni su ostvarili taj rezultat. Ali ova izolacija je način da dan prije utakmice mogu imati igrače na okupu, da mogu puno individualno malo porazgovarati, ali više sam aludirao na razgovore, tipa ovih naših događanja u zadnje dvije prvenstvene utakmice, kažem nekakva specijalna priprema za Hajduk ne, koliko je ovo jedno dobro razdoblje koje smo proveli zajedno. Razgovaramo i dalje, tako da će ovo biti jedna korist više i za nekakvu malu mini analizu ova zadnja naša dva prvenstvena kola“, rekao je Buinac za Petrinjski radio.

Ističe kako je upravo taj psihološki pritisak zbog Hajduka prevagnuo i na rezultat u protekle dvije prvenstvene utakmice. „Koliko god mi taj Hajduk željeli maknuti iz svoje glave, mislim da sav taj razgovor, ulaznice koje se prodaju, direktan prijenos na televiziji, sve to ima utjecaja na te mlade dečke. Ja im stvarno ne mogu zamjeriti ništa, nego mogu samo poraditi malo i iz svog iskustva im reći što mogu, tipa pripreme takve utakmice. Naravno da nije ugodno ovaj zadnji poraz koji se dogodio, ali kažem nisu to stvari koje se ne mogu popraviti, koje se ne mogu istrenirati, koje se ne mogu riješiti, ja dečkima i dalje dajem podršku da ta utakmica danas prođe i da se u miru okrenemo svom prvenstvu“, dodaje Buinac.

Stadion u Petrinji nikada neće biti puniji, a za neke igrače Mladosti bit će to novo veliko iskustvo, stoga Buinac smatra kako će današnja utakmica za neke biti veliki pritisak. „Ja ipak mislim da će to biti veliki pritisak. Ja mislim da je situacija već na zagrijavanju možemo očekivati da će stadion biti dobro popunjen. Ovo je jedan novi segment pogotovo za većinu njih koji to još uvijek nisu osjetili. Izaći na samo zagrijavanje pokraj takvih igrača koji momentalno drže prvu poziciju HNL-a, govori kako Hajduk izgleda ovoga trenutka i kako izgleda ove sezone. Sve to skupa djeluje na dečke, samo da ne pogriješim, samo da ta utakmica potraje u pozitivi. To su sve njihovi unutarnji strahovi na kojima mi razgovaramo, na kojima možemo psihološki djelovati do početka utakmice. Ne bojim se onog segmenta da dečki neće dati sve od sebe. Tu blokade neće biti. Vjerujem da su oni svjesni utakmice, vjerujem da u Hajduku ne treba niti analizirati niti govoriti nekakve slabe ili dobre stvari, mi jednostavno moramo izaći, biti hrabri i svih 11 dati svoj maksimum, kako se kaže, 110 posto od sebe“, zaključio je Buinac koji je na kraju poručio kako je zdravstveni karton igrača u redu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X