Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
NASLOVNA

Caritasov program „Mobilnost za naše starije“ uspješno se provodi već osamnaest mjeseci

MARTINSKA VES/SISAK – Caritas Sisačke biskupije program “Mobilnost za naše starije” uspješno se provodi već 18 mjesec. Kroz ovaj projekt osobama starijima od 65 godina osigurana je dostava namirnica, lijekova i drugih potrepština. Kao najbitniji dio projekta pokazala se individualna usluga prijevoza, pratnje i podrške volontera, do željene lokacije u okolici: liječnika, stomatologa, ljekarne, trgovine, pošte, banke, prijatelja, članova šire rodbine i raznih dostupnih društvenih događanja, a s ciljem bolje integracije starijih osoba u život zajednice. Ovime je uvelike unaprijeđena kvaliteta života osoba starije životne dobi s područja općine Martinska Ves.

Caritas Sisačke biskupije provodi ovaj program pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku. Projekt je aktivan od 1. siječnja 2021. godine, zaključno s 31. prosincem 2022. godine, a u njemu trenutno aktivno sudjeluje 90 korisnika.

Sve starije osobe koje imaju potrebu za ovakvim vidom pomoći mogu se javiti voditelju projekta Mariu Šagolju na broj tel. 097 753 5820.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X