Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
SAMSUNG CSC

Čarobni štapić pripremio predstavu „Legenda o Vili Grantili“

PETRINJA – Glazbeno dramski studio Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja „Čarobni štapić“, pripremio je lutkarsku predstavu za djecu naziva „Legenda o Vili Grantili“ koja je odigrana na igralištu Gradskog rukometnog stadiona. Voditeljica Čarobnog štapića, ujedno i autorica priče, scenografije i lutaka Vesna Brebrić, otkriva nam kako je ovo prva predstava njihovog glazbeno dramskog studija nakon potresa.

„Malo smo krenuli s radom kako bi obradovali djecu, kako bi dali dašak nade da će možda jednom biti sve kao prije. Ali nas to ne sputava. Oko nas su ruševine, ali mi imamo svoj svijet. Najvažnije je igrati se. Tako sam pripremila predstavu za djecu pod nazivom Legenda o vili Grantili. To je druga priča koja je vezana za legende i priče o našoj Petrinji namijenjenoj djeci. Prva je bila Priča o kestenjaru, sada je Legenda o Vili Grantili, još imamo u planu dvije predstave i onda ćemo napraviti jednu slikovnicu koju ćemo darovati mališanima“, rekla nam je Brebrić.

Ujedno nam otkriva daljnje planove s Čarobnim štapićem. „Obzirom je bila velika posjećenost na predstavu, ovo su sve moji prijatelji. Djeca su mi najveći prijatelji i vidim da im je ovo zaista potrebno, posebice predstave domaće produkcije, produkcije našeg grada. Tako da ćemo možda za mjesec i pol dana već nešto drugo ponuditi“, istaknula je Brebrić te ujedno najavljuje kako se u Čarobni štapić mogu prijaviti svi zainteresirani.

„Uskoro ćemo početi s radom. Nismo već nekoliko mjeseci radili. U studenom prošle godine smo prekinuli probe, najprije zbog koronavirusa, a onda i zbog katastrofalnog događaj koji nas je zadesio. Sada pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Objavit ćemo na društvenim mrežama i u medijima kada ćemo krenuti s radom. Čarobni štapić obuhvaća rad i s odraslima i s djecom, tako da se pripreme i odrasli i djeca. Zajedno ćemo stvarati naš svijet“, kazala je Brebrić.

Legenda govori o Vili Grantili, čuvarici naših lipa koje su posađene u petrinjskom Gradskom parku. Glasove za ovu predstavu posudili su Goran Brebrić i Vesna Brebrić, a upravo je i Goran Brebrić zadužen za glazbu. Predstava je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X