Share on facebook
Share on twitter
zupskup22092022212

Celjak komentirao veliku aferu u INA-i: „To je nedopustivo i to je dno dna“

SISAK – Na županijskom Aktualnom satu vijećnik Srđan Marić je postavio pitanje koji je stav župana o nedavnoj aferi u INA-i teškoj milijardu kuna, obzirom se do sada o istome nije nigdje očitovao.

„Reći ću to vrlo jasno, svaki kriminalac, svaki kriminal ima ime i prezime. Vi ste rekli da se dogodila krađa, ja bih se možda izrazio da je krađa u pokušaju, obzirom da je Ured za sprječavanje pranja novca Ministarstva financija spriječio oduzimanje tih milijardu kuna, što naravno ne znači ništa za one počinitelje ili počinitelje u pokušaju. Tu treba vrlo jasna osuda svih nas. Moje mišljenje je isto ono što mislite i vi, što misle svi u ovoj prostoriji da je to nedopustivo i da je to dno dna“, odgovorio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Vijećnik Daniel Berdais je postavio pitanje oko borbe s lažnim i sumnjivim diplomama. Kazao je kako je u posjedu diplome osobe koja je zaposlena u Županijskoj skupštini (op.a.kasnije se ispravio u Županijskoj upravi), a riječ je o diplomi iz Republike Srpske. „Obzirom na vaš izborni program u kojem ste govorili da ćete dati šansu sposobnima, a ne podobnima, kada ćete to ostvariti i s ovakvim radom kakvu poruku šaljete mladima?“, pitao je Berdais.

„Vidim da ste se ohrabrili postaviti pitanje ovako meni izravno jer čujem da kreirate razno razne stvari na društvenim mrežama, pa lijepo što ste me ovako napokon izravno pitali. Ja ću vam sa zadovoljstvom odgovoriti, ne ulazeći u vaše poslovne odnose s gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček i vaše tvrtke, taj dio ćemo preskočiti. Ja ću vam odgovoriti vrlo jasno vezano za ove diplome, to ste me pitali potaknuti diplomom supruge predsjednika SDP-a? Zbog toga? Što se tiče bilo koje lažne diplome da imate saznanje, nije mi jasno kako je netko mogao biti zaposlen u Županijskoj skupštini? Ja vas pozivam sada, ako imate bilo koja saznanja da je netko sa lažnom diplomom zaposlen u Županijskoj upravi da reagirate i da to prijavite nadležnim institucijama“, odgovorio je Celjak.

Vijećnik Marić je također postavio pitanje vezano za posljednju aferu u HAMAG BICRO-u gdje su uslijedila uhićenja, te je pitao, obzirom županija sufinancira kamate na kredite HAMAG BICRO-a, je li uhićena voditeljica sudjelovala u realizaciji nekih od kredita na području naše županije, na što je župan Celjak odgovorio kako nije sudjelovala u nikakvim razgovorima i procesima koji su vezani za navedene kredite.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X