Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
SAMSUNG CSC

Članovi Celiaka prigodnim paketima pomogli oboljelima od celijakije

PETRINJA – Vrijednu donaciju bezglutenske hrane uručili su članovi Udruge Celiac iz Novog Mesta u Sloveniji osobama oboljelima od celijakije na području Petrinje, Gline i Siska. Do ideje za ovom humanitarnom akcijom došlo je nakon razornog potresa u prosincu prošle godine. Naime, Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske i udruga Celiac iz Slovenije krenuli su odmah nakon potresa u Petrinji, Sisku i Glini s prikupljanjem bezlgutenske hrane i slanjem osobama oboljelima od celijakije na stradalo područje. Ovo je samo nastavak akcije, a ovaj put su prijatelji iz Slovenije došli na biciklima, dok je donaciju dovezao njihov kombi.

Članove udruge je u ime Grada Petrinje i gradonačelnice Magdalene Komes u gradskom parku u Petrinji pozdravio privremeni pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i opće poslove Zdravko Kuljanac:

„Svaka pomoć, pogotovo u takvoj nevolji je dobro došla. Ta pomoć se ne riješava kroz nekoliko mjeseci pa da vas onda svi zaborave. Nama će ovdje u Petrinji pomoć trebati godinama. Zato, još jednom hvala što ste došli i što ste našli strpljenja, volje i sućuti za one koji pored toga imaju jednu genetsku bolest celijakiju. Znamo da je to doživotna bolest, da zahtijeva posebnu hranu, da ljudi koji boluju od celijakije imaju puno veću bolest za hranu nego što ima, uvjetno rečeno, normalni, zdravi svijet.“

Predsjednik Udruge Celiac Goran Makar je rekao kako im je čast što mogu pomagati na ovaj način:

„Članovi našeg društva su već u siječnju dva puta dovezli namirnice. Povezali smo se s društvom iz Čakovca koja je pomogla oko raspodjele potrebitima. Prilagodili smo pakete potrebama oboljelih. Mi u Sloveniji osjećamo ovu nesreću i sigurno ćemo još slati pomoć. Krov nad glavom će netko drugi riješiti, a mi ćemo, koliko je u našoj moći, pomoći oko hrane.“

U ime sisačko-moslavačke županije obratila se Marija Valešić iz Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Sisačko-moslavačke županije:

„Ovakve akcije stvarno senzibiliziraju okolinu koja svakako treba osjetiti potrebe celijakičara i onoga s čime se oni suočavaju. Hvala vam još jednom.“

Na donaciji su se zahvalili i pojedinci koji su preuzimali paketi i bili ganuti ovom akcijom. Nakon obilaska užeg centra grada, članovi Celiaca su se uputili prema Sisku gdje su također uručili prigodne pakete.

SAMSUNG CSC
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X