Izbornik
ruk-n

Članovi RK „Petrinja“ počeli pripremama za proljetni nastavak prvenstva 2.HRL-Sjever

PETRINJA – Članovi Rukometnog kluba „Petrinja“ počeli su pripremama za proljetni nastavak prvenstva Druge hrvatske rukometne lige – Sjever.

Prvoj prozivci odazvalo se 29 igrača među kojima su bili i juniori kluba koji su se priključili seniorskom pogonu (2006./07. god.).

Na početku igrače su pozdravili  predsjednik kluba Slaven Kadečka, sportski direktor Denis Nenadić i trener seniora Danko Vuić.

Slaven Kadečka: „Zahvaljujem svima vama koji ste se odazvali na početak priprema za proljetni dio sezone, ispred nas je puno posla. U nastavak prvenstva krećemo s vodeće pozicije koja nas stavlja u dvije pozicije, a to je da smo pokazali kvalitetu u jesenskom dijelu, ali i da će sada svi ostali klubovi biti motivirani pobijediti lidera prvenstva. Želim vam svima sreću na početku priprema, da dobro trenirate i da izbjegnemo ozljede.“

Denis Nenadić: „U drugi dio sezone ulazimo kao jesenski prvaci 2.HRL-Sjeve, te imamo želju, volju, kvalitetu i uvjete da budemo i prvaci na kraju sezone i napravimo taj dugo očekivani korak naprijed u razvoju petrinjskog rukometa. Momčad čine domaći igrači i isti imaju apsolutno povjerenje uprave i trenera da imaju kvalitetu i za rang više. Također, raspored utakmica na proljeće nam ide u korist gdje sve konkurente dočekujemo na domaćem terenu i vjerujemo da ćemo uz pomoć petrinjskih navijača doći do zajedničkog cilja, ulaska u 1.HRL Sjever.“

Danko Vuić: „Počeli smo pripreme na vrijeme, treninzi će biti svaki dan u sportskoj dvorani Osnovne škole Mate Lovraka i balonu na Rukometnom stadionu. Rad je baziran na podizanju kondicijske spremnosti igrača i uigravanju obrane, napada, te posebno igre u tranziciji iz obrane u napad.“

U planu su i pripremne utakmice: 21.01.23. – turnir u Ajdovščini (Slovenija), 25.01.23. – dvije utakmice protiv RK Ivanića (20.20 h) (SD OŠ M.Lovraka) i 28.01.23. – utakmica protiv RK Rugvica u gostima.

Prvenstvo će biti nastavljeno 05.02.2023. kada im u goste, u SD OŠ M.Lovraka, dolazi druga momčad Varaždina 1930, te već sada pozivaju sve navijače i ljubitelje petrinjskog rukometa neka dođu i daju im podršku.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X