HCK logo

Crveni križ i dalje pomaže stradalom stanovništvu s Banovine

Timovi Crvenoga križa i dalje su prisutni na potresom pogođenom području. Stanovništvu s područja Sisačko-moslavačke županije redovito se dijeli humanitarna pomoć, pruža se psihosocijalna podrška, a posebno educirani timovi provode aktivnosti čišćenja bunara.

Dosad je Hrvatski Crveni križ stanovništvu stradalom u potresu podijelio 1.408 tona hrane, 814.737 litara vode, više od 354.000  kilograma higijene, više 210 tona odjeće, 124 agregata te 9.827 paketa dječje hrane i opreme.

Stanovništvu s potresom pogođenog područja Hrvatski Crveni križ osigurava i psihosocijalnu podršku koja je iznimno važna. Dosad je psihosocijalna podrška pružena 21.818 puta. Psihosocijalna podrška osigurana je za korisnike kontejnerskih naselja, ali mobilni timovi svakodnevno obilaze i ljude koji žive u svojima domovima na područjima gradova i sela.

Ekipe Hrvatskog Crvenog križa rade i na asanaciji bunara na području Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o iznimno važnoj aktivnosti jer brojni ljudi ovise o čistim bunarima. Dosad je očišćeno više od 1.070 bunara, a aktivnosti će se nastaviti provoditi i dalje.

Podsjetimo i da je Hrvatski Crveni križ stradalima isplatio novčanu pomoć u iznosu od 9.562.200 kuna. Jednokratna novčana pomoć isplaćena je za 10.625 samačkih kućanstava (900 kuna pomoći po kućanstvu) te za 21.803 višečlana kućanstva (1.900 kuna pomoći po kućanstvu). Za četiri stradala dječja vrtića na području Sisačko-moslavačke županije isplaćeno je 660.000 kuna te 209,6 tisuća kuna stradalom Dječjem domu Vrbina u Sisku.


*izvor: Hrvatski Crveni križ

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X