Share on facebook
Share on twitter
školaslajd

Danas otvaranje ponuda za izvođenje radova na budućoj novoj Srednjoj školi Petrinja

SISAK – Na Aktualnom satu Županijske skupštine u Sisku, vijećnik Marin Čačić je postavio pitanje u kojoj je Županija fazi s obnovom zgrada u području školstva. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je kazao kako je županija po pitanju obnove u segmentu obrazovanja dosta aktivna.

„Na području Petrinje u tijeku su radovi na izgradnji nove Prve osnovne škole, dakle taj objekt se gradi donacijom Mađarske. Danas je otvaranje ponuda za prenamjenu objekta koju je tvrtka Gavrilović darovala Srednjoj školi Petrinja, dakle otvaranje ponuda za izvođenje radova, što znači da uskoro kreću i radovi. Što se tiče Gline, tamo smo obnovili ranije osnovnu školu, u tijeku su radovi na obnovi Srednje škole Glina. U tijeku su radovi na objektu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora, zatim Područne škole u Nebojanu. Uskoro očekujemo početka radova na školi u Letovaniću“, rekao je Celjak.

Dodaje kako rade izvode radove na školi u Novskoj kao i radova na dvorani Osnovne škole u Glini. „U ponedjeljak uvodimo izvođača u posao na obnovi Gimnazije Sisak, u tijeku su radovi na objektu Srednje škole Viktorovac, u tijeku su radovi na Učeničkom domu u Sisku, u tijeku su radovi na obnovi vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku. To su radovi koji su trenutno u tijeku, a da ne nabrajam sve one objekte koje smo obnovili ranije na području obrazovanja i sve ono što smo učinili da obrazovni sustav funkcionira na način na koji funkcionira“, kazao je župan.

Vezano za školstvo, vijećnica Luca Gašpar šako je između ostaloga postavila pitanje vezano za ravnateljicu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora i zašto ista nije smijenjena. Pitala je kakva se to poruka šalje roditeljima i učenicima te škole. „Što se tiče Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora, ravnateljica Osnovne škole po saznanju o onome što je učinjeno, Sisačko-moslavačka županija je učinila sve što je u našoj nadležnosti. Vi dobro znate da Školski odbori imenuju i razrješavaju ravnateljicu. Mi kao osnivači u školskim odborima nemamo većinu. Mi smo tražili od Školskog odbora da traže očitovanje ravnateljice o tome što se dogodilo i prema informacijama koje mi sada imamo ravnateljica je na bolovanju“, zaključio je u svom odgovoru župan Celjak.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X