Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
marinakovačnaslov

Dijagnoza: Borba s epidemijom koronaviriusa se otegnula – kako to utječe na naše mentalno zdravlje?

Foto: Arhiva Portala 53

U nedjeljnoj „Dijagnozi“, emisiji o zdravlju u programu Petrinjskog radija razgovarali smo o mentalnom zdravlju u epidemiji koronavirusa. Tema je to o kojoj smo već ponešto rekli na počecima epidemije kada smo se svi još nadali, zapravo priželjkivali, da će cijela ta priča završiti već za nekoliko mjeseci. I brojke su nam tada išle u prilog, imali smo relativno mali broj oboljelih, relativno mali broj umrlih i činilo se da dosta dobro kontroliramo situaciju. Borba s koronavirusom SARS-CoV-2 nažalost se otegnula – sada s njim živimo već gotovo 9 mjeseci i brojke više nisu tako povoljne.

Način života na kakav smo bili naviknuti promijenio se – moramo se svi prilagođavati novim okolnostima, a tim novim okolnostima svoj način funkcioniranja nastoji prilagoditi i Petrinjska kuća zdravlja koja i u ovoj epidemiji nastavlja kontinuirano raditi na promociji zdravlja. Kako je zbog trenutne epidemiološke situacije teže organizirati javnozdravstvene akcije koje Petrinjska kuća zdravlja i Udruga Naš život Petrinja inače već godinama organiziraju za širu populaciju, na unapređenju zdravlja, s naglaskom na prevenciji, nastavljaju raditi kroz aktivnosti usmjerene na edukaciju i informiranje građana o različitim zdravstvenim temama, na različite načine – kroz internetske sadržaje, ali i radijske emisije poput ove.

O mentalnom zdravlju u eri epidemije koronavirusa, u „Dijagnozi“ smo razgovarali s prim. dr. Marinom Kovač, ravnateljicom Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X