dijagnozakoronanaslov

Dijagnoza o koronavirusu

U Dijagnozi smo ove nedjelje donijeli opširniji osvrt na okrugli stol o novom koronavirusu i virusima gripe koji je početkom tjedna organizirao Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Iako za sada u Hrvatskoj nismo imali slučajeve oboljelih od novog koronavirusa, građane naše županije ovim se okruglim stolom željelo pravodobno informirati o njegovim karakteristikama, kao i mjerama koje su naše zdravstvene službe spremne provesti ukoliko se pojavi.

Na okruglom stolu sudjelovali su liječnici epidemiolozi, infektolozi i mikrobiolozi iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo i Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, te predstavnici Sisačko-moslavačke županije: epidemiologinja Sonja Pajtlar, voditeljica Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Tonka Jozić Novinc, specijalistica infektologije i voditeljica Odjela za infektologiju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, Tajana Juzbašić, specijalistica medicinske mikrobiologije i parazitologije, liječnik Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i Nataša Acs, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje. Domaćin okruglog stola bio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, epidemiolog Inoslav Brkić koji je poručio kako su naše zdravstvene službe za eventualnu pojavu virusa spremne te da  nema mjesta panici, već samo razumnom oprezu i pozornom praćenju situacije.

Što je još o novom koronavirusu rečeno na ovom okruglom stolu, možete poslušati ovdje:

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X