Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijauniverzalnagore

Direktor oštetio državni proračun za gotovo 182 tisuće kune

SISAK – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je na štetu trgovačkog društva sa područja Siska počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 50-godišnjak kao direktor trgovačkog društva, u vremenskom razdoblju od početka siječnja do kraja prosinca 2018. godine, sa ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, izdavao račune za koje nije vodio propisanu poslovnu dokumentaciju, te nakon što su mu isti plaćeni, Ministarstvu Financija nije uplatio porez na dodanu vrijednost. Na taj je način trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu oko 181.900 kuna. Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnesena je kaznena prijava.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X