rođendanvrtićanaslov

Dječji vrtić „Petrinjčica“ proslavio 63. rođendan

PETRINJA – Rijetko tko može tako napuniti Veliku dvoranu Hrvatskog doma Petrinja kao što to svaki put svojim svečarskim programom naprave naši najmlađi sugrađani, polaznici Dječjeg vrtića „Petrinjčica“. Ponosni mame, tate, bake, djedovi, braća, sestre, tete, ujne, ujaci, strine, stričevi, bivši i sadašnji djelatnici vrtića, veliki i mali prijatelji, došli su podržati svoje „vrtićance“i  program koji su zajedno sa svojim „tetama“ pripremili za 63. rođendan svog vrtića.

Kako je na početku večeri rekla ravnateljica Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ Nataša Vidović, za svoj rođendan koji svake godine  proslavljaju u Dječjem tjednu, i ove su se godine pripremali s velikim uzbuđenjem, iščekivanjem, ljubavlju i radošću.

„Danas slavimo 63. rođendan našeg Vrtića. Vremenski period od 63 godine govori o našoj dugoj vrtićkoj prošlosti. Prošlost nam govori kakvi smo bili, kakvi smo sada i kakvi trebamo ostati. Imati povijest, znači imati tradiciju. Tradicija je odraz kvalitete, posebno ako znamo da smo među najstarijim vrtićima u Republici Hrvatskoj. Tradicija koju njegujemo ne znači nužno da odustajemo od promjena. Naš vrtić u svoje 63 godine doživio je brojne promjene: mijenjao je djecu, promijenio je djelatnike, prostore, pa i ime. Ime „Ana Vojnović“ promijenio je u ime „Petrinjčica“. Rastao je i broj skupina. Kad smo se vratili nakon rata, imali smo 6 skupina, sad ih brojimo 18. Do promjena je došlo i u načinu rada. Od krutih kurikuluma do modernog pristupa usmjerenog na dijete.“

Svoje obraćanje, zaključila je zahvalama.

„Koristim priliku zahvaliti prije svega vama dragi roditelji na partnerskoj suradnji i na ukazanom povjerenju. Koristim prigodu zahvaliti i Gradu Petrinji na svim ovim godinama potpore, podrške i obnove svih naših objekata. Zahvaljujem i svim našim gradskim ustanovama i firmama koje svojom suradnjom oplemenjuju naš odgojno – obrazovni rad“, kazala je Vidović.

Čestitku polaznicima i djelatnicima Dječjeg vrtića Petrinjčica uputio je i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

„Ja sam prije svega sretan kao „deda – gradonačelnik“, jer upravo kroz svoje unuke nastojim vidjeti i artikulirati sve one probleme koje grad Petrinja ima kad su djeca u pitanju. I sad se prisjećam trenutka kada sam preuzeo odgovornost za Grad Petrinju. Vjerujte mi da sam već drugi dan bio u vrtiću u Dujnićevoj ulici gdje su me dočekali bivša ravnateljica, gospođa Pucović i desetak kanti za vodu jer je prokišnjavao krov i gdje sam vidio da nemamo elementarne uvjete za našu djecu. Dao sam odmah nalog da se to riješi i rekao sam tada da će Petrinja sigurno imati bolju budućnost za našu djecu.“

Podsjetio je kako je Petrinja u međuvremenu postala „Grad prijatelj djece“ i kako to nije bio nimalo lagan put.

„Trebali smo mnoge formulare ispuniti, zadovoljiti kriterije i investirati u našu djecu. To je strategija Grada Petrinje i to je strategija mene kao gradonačelnika. Oko 6 milijuna kuna uloženo je u vrtićki objekt u Dujnićevoj ulici; u vrtiću u centru grada, prije par mjeseci završeni su radovi energetske obnove vrijedni 3 milijuna kuna. U roku od tri mjeseca završavamo i vrtić u Češkom selu vrijedan više od 6 milijuna kuna. To je dosad oko 15 milijuna, a 20 milijuna će biti uloženo, uključujući i sljedeću godinu u kojoj moramo završiti Češko selo, ali i nova igrališta. Ono što nam je stvarno ambicija je da kupimo i vrtić koji je sada u „Kotvi“. To je ogromna investicija, međutim Grad treba imati taj vrtić, jer onda ćemo zatvoriti jednu cjelinu, čime ćemo dati do znanja da nijedno dijete ne smije ostati neupisano u vrtić. To je naš krajnji cilj“, rekao je Dumbović, otkrivši kako su on i 63-godišnji Vrtić „vršnjaci“.

Nakon pozdravnih govora, scena je pripala vrtićkim slavljenicima koji su na početku programa zajedno otpjevali svoju himnu „Moj vrtić Petrinjčica“ na tekst i glazbu Vesne Brebrić. Prikazan je potom i video spot koji su snimile odgajateljice Dječjeg vrtića Petrinjčica. One su na glazbu pjesme „Život nije siv“ Mie Dimšić otpjevale tekst kojim je „teta“ Ivana Beriša na simpatičan način „opjevala“odgajateljski poziv.

Naravno, najveće simpatije pripale su najmlađim „zvijezdama večeri“, polaznicima vrtića koji su raspjevano i rasplesano, uz puno veselja i razdraganog mahanja roditeljima, pokazali što su sve sa svojim „tetama“ naučili – od pjevanja, preko plesanja do glume i abecede. U programu su nastupile skupine:

„Zvjezdice“ iz objekta „Slap“

„Tratinčice“ iz objekta „Duga“

„Bubamare“ iz objekta „Kapljica“

„Pčelice“ iz objekta „Slap“

„Žabice“ iz objekta „Izvor“

i „Sovice“ iz objekta „Izvor“.

U završnoj pjesmi, „Sovicama“ su se pridružili i Dora Lovreković i Igor Pavleković.

Svima iz Dječjeg vrtića “Petrinjičica” još jednom čestitamo njihovu veliku obljetnicu!

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X