merhametmoscenica19te3

Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak organiziralo javnozdravstvenu akciju u Mošćenici

MOŠĆENICA – U prostorijama Mjesnog odbora Mošćenica Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak organiziralo je javnozdravstvenu akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi, krvnog tlaka te kisika u krvi. Predsjednik ovog društva Šaban Kadrić je istaknuo kako ovakvu akciju provode na petrinjskom području iz razloga što Grad Petrinja podržava njihov projekt skrbi o zdravlju starih i nemoćnih osoba.

„Radi se o akciji mjerenja tlaka, šećera u krvi i GUK-a. Akciju provodi dr.Damir Jusufović i dr.Hašim Smatić i imamo još četiri medicinske sestre i medicinska tehničara koji su njima na usluzi kada radimo ovakve akcije, da li to bilo u Topuskom, Sunji, Sisku ili Petrinji. Malo je dislocirano, ali sve za građane koji nisu u mogućnosti da odu do liječnika ili bilo gdje, baš iz tog razloga što pojedine sredine u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji nemaju svakodnevni pristup zdravstvenim ustanovama, na taj način želimo ukazati na stanje zdravlja u našoj županiji“, rekao je Kadrić te ističe kako će ovakvih i sličnih akcija na petrinjskom području od strane njihovog društva biti još.

„Svakako. Mi ovu akciju imamo i to je jedan projekt koje smo pokrenuli upravo ove godine. Ono što je bitno naglasiti, sve aparate i aparaturu za provođenje ovog projekta i programa smo dobili donaciju od Turske razvojne agencije TIKA, imamo dobru suradnju sa Ambasadom Vlade Turske u Zagrebu i oni nas prate u više programa, ne samo ovom. Ono što je bitno naglasiti da u Merhametu u Sisku na svakodnevnoj razini građani svraćaju i dolaze kako bi izmjerili tlak, šećer u krvi i slično. Također je važno za reći, u ovom dijelu im uvijek stručnu pomoć daje ovlašteni doktor koji može dati upute i savjete što dalje“, ističe Kadrić.

Akciju je podržao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Prije svega ja bih danas čestitao Društvu Merhamet koji su danas pokazali što je u ovim trenutcima važno, a to je da se u društvu stvara senzibilitet prema svima onima koji trebaju voditi brigu o zdravlju. Znamo da je danas zdravlje čovjeku prvo na mjestu, znamo da svatko od nas misli mene neće, međutim bolest je ta koja je tu, koja je blizu i bolest dolazi. Ovo su preventivne akcije koje su izuzetno važne za svakog čovjeka i za sve generacije“, istaknuo je Dumbović te se zahvalio i ovom Društvu što nadograđuje zdravstveni standard u našem okruženju. Ujedno je istaknuo kako Grad podržava i buduće njihove ovakve aktivnosti na petrinjskom području.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X