Dodijeljeni ugovori o stipendijama za 25 studenata iz višečlanih obitelji Dodijeljeni ugovori o stipendijama za 25 studenata iz višečlanih obitelji
SISAK – U sjedištu Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić uručio je 25 ugovora o stipendiranju redovitih studenata s područja naše županije za akademsku godinu... Dodijeljeni ugovori o stipendijama za 25 studenata iz višečlanih obitelji

SISAK – U sjedištu Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić uručio je 25 ugovora o stipendiranju redovitih studenata s područja naše županije za akademsku godinu 2016./2017.kroz mjere pronatalitetne politike za obitelji s troje i više djece. Do završetka studija, svaki od studenata primat će 700 kuna mjesečno.

stipendijeviseclanitekst2

Zadovoljstvo stipendijama izrazili su Lucija Žinić, Bojan Štajduhar, Martina Mikić i Antonio Herceg. „Stipendija dosta pomaže i meni i mojoj obitelji jer i brat studira, sestra je maturant, ali dobro će doći“, rekla je Žinić. „Stipendija će mi jako dobro doći jer treba pokriti neke dodatne troškove oko putovanja i ostaloga“, rekao je Štajduhar. „Stipendija će uvelike pomoći i meni i mojoj obitelji financijski jer nas je troje i svi troje studiramo. Sigurno je ovo dobra mjera“, rekla je Mikić. „Stipendija će mi dobro doći oko pomoći oko fakulteta jer nas je pet u obitelji. Troje nas se školuje, jedna je u srednjoj, druga je u osnovnoj školi i dvije sestre rade“, zaključio je Herceg.

stipendijeviseclanitekst

Ugovore o stipendijama uručio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Volio bi da ovu stipendiju iskoristite na najbolji mogući način i da vam ona doista pomogne u vašem školovanju, da ju koristite za potrebe školovanja. Doista bi volio, kada završite vaše školovanje, da se susretnemo i onda kada dodjeljujemo nagrade našim najboljim studentima. Kao mladim ljudima htio bi vam poručiti da budete uporni i ustrajni, ne posustajte. Neće biti jednostavno. Upornost i ustrajnost će se onda isplatiti“, rekao je Žinić koji je na kraju studente pozvao da kada završe svoje studensko obrazovanje, ostanu u Sisačko-moslavačkoj županiji i Hrvatskoj te da upravo ovdje i pronađu svoj posao.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.