OPG ugovori 10052022 (1)

Dodijeljeno 12 novih ugovora korisnicima s područja Sisačko-moslavačke županije iz mjera Programa ruralnog razvoja

SISAK – Sisačko-moslavačka županija nastavlja suradnju s Ministarstvom poljoprivrede u cilju razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivredne proizvodnje. Danas je dodijeljeno 12 novih ugovora korisnicima s područja Sisačko-moslavačke županije iz mjera Programa ruralnog razvoja. Ugovore, u vrijednosti višoj od 4 milijuna kuna, uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a odnose se na razvoj stočarstva, potpore za mlade poljoprivrednike, proizvodnje proizvodnih kapaciteta, nabavu poljoprivredne opreme te ostalog.

Jedna od korisnica je i Marija Šulentić vlasnica OPG Koka iz Mošćenice za proizvodnju konzumnih jaja koji djeluje od prošle godine. „Doista sam nova u ovome i kao mladi poljoprivrednik koji je zaista na samom početku i ulazi u nešto novo, mogu reći da sam jako sretna što sam uopće dobila priliku za ovu potporu. To je veliki vjetar u leđa u današnjim vremenima gdje je jako teško kada sami morate započeti bilo što raditi. Iskreno sam sretna i zadovoljna i nadam se da će biti još ovakvih prilika. Želja nam je proizvoditi ekološka konzumna jaja. Trenutno imamo 4 jata, a planiramo nabaviti još 10 jata. Sve ovisi kako će posao ići. Nije lako i nije jednostavno, a pogotovo u ekološkoj prozivodnji. Mislim da svi trebamo biti usmjereni ka proizvodnji hrane jer mislim da je hrana budućnost.“ – kazala je Šulentić.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zahvalila je županu Ivanu Celjaku i Županiji na dosadašnjoj suradnji i zalaganju za poljoprivredne proizvođače, stočare, ratare te voćare. Kako je kazala ministrica, riječ je o suradnji koja „će sigurno doprinijeti očekivnim ciljevima razvoja poljoprivredne proizvodnje upravo na ovom području koje za takvo što ima velike potencijale. Sigurna sam da ćemo u budućosti, uz podršku Vlade, u tome i uspjeti. Ne govorim tu samo o investicijama i sredstvima nego o naporima da udružimo i osnažimo poljopoprivrednike i da doprinesemo stvaranju jakog hrvatskog prehrambenog lanca. Želim čestitati svim poljoprivrednim proizvođačima koji su danas primili Odluke o financiranju svojih vrijednih projekata. Vesele me inicijative koje primamo iz ove županije, koje se odnose na udruživanje, izgradnju neophodne logističke infrastrukture, a isto tako raspravljat ćemo i o projektima navodnjavanja. Naš je fokus u ovoj županiji na stočarstvu, preradi, na razvoju novih označenih kvalitetnih prioizvoda i započeli smo suradnju na upravo takva dva projekta – isto tako na aktiviranju onih prioizvodnih potencijala koji su nekad bili stvarne snage dok to danas više nisu, a riječ je o sektoru voćastva.“ – kazala je ministrica.

Župan Ivan Celjak istaknuo je važnost dobre suradnje s resornim Ministarstvom i Vladom Republike Hrvatske, posebice nakon katastrofalnih potresa gdje je potreban snažan poticaj razvoju cjelokupnog gospodarstva, a time i poljoprivrede: “Dobre vijesti su današnji ugovori i sredstva koja su osigurana za naše poljoprivrednike putem Ministarstva poljoprivrede. Njih će će naši poljoprivrednici koristiti za izgradnju objekata za skladištenje poljopivrednih proizvoda, strojeva, opreme odnosno za izgradnju kapaciteta koji su potrebni i za poljoprivrednu proizvodnju i držanje stoke. Ove aktivnosti Ministarstva dokaz su da je Sisačko-moslavačka županija u svim područjima prioritet Vlade Republike Hrvatske.“

Župan je u pratnji ministrice Vučković obišao i zaposlenike Ministarstva koji svakodnevno operativno rade s poljoprivrednicima s područja Sisačko-moslavačke županije.Održan je i radni sastanak župana s ministricom i suradnicima na kojem se detaljnije razgovaralo o projektima, investicijama i mjerama za razvoj ruralnih područja te poticanju danjeg razvoja stočarstva, ratarstva i poljoprivredne proizvodnje općenito.

Galeriju fotografija pogledajte ispod…

  • OPG ugovori 10052022 (12)
  • OPG ugovori 10052022 (9)
  • OPG ugovori 10052022 (8)
  • OPG ugovori 10052022 (7)
  • OPG ugovori 10052022 (5)
  • OPG ugovori 10052022 (4)
  • OPG ugovori 10052022 (2)
  • OPG ugovori 10052022 (3)


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X