Izbornik
domzastarijesisakgore

Dom za starije i nemoćne osobe u Sisku proslavio 30.rođendan

SISAK – Dom za starije i nemoćne osobe u Sisku proslavio je svoj 30.rođendan. Ravnateljica ovog Doma Ružica Čakširan je istaknula kako je u tih 30 godina kroz ustanovu prošlo jako puno njihovih korisnika.

„Mi smo zaista radosni da možemo danas reći da se širimo, da imamo nove djelatnosti, nažalost nemamo dovoljno kapaciteta. Interes za naš dom je poprilično velik. Svega 240 mjesta imamo, a imamo oko 4000 molbi. Interes za naš Dom je velik. Imamo projekt Dnevni boravak 3+2 i sada smo se javili za Odjel za osobe oboljele od demencije, što mislim da će biti odlična stvar ukoliko dobijemo bespovratna sredstva Europske unije“, rekla je Čakširan.

Podsjeća kako su među prvima energetski obnovili Dom. „Sada idemo u obnovu kupaonica. Mi u kupaonicama kade, što je veliki problem zbog ulaska naših korisnika u kadu. Zatim kreće obnova balkona. Ima puno tih stvari, kao i u svakom Domu. U svakom Domu treba stalno nešto činiti, ili krečiti zidove, ili mijenjati kupaonice, i tako dalje. Posla ima svaki dan“, ističe Čakširan.

Dodaje kako u Domu imaju i korisnika koji je od prvog dana otvorenja Doma, a to je Pero Pavičić. „Ovaj Sisak je obilježio Dom, Dom je obilježio Sisak. On je u srcu Siska i kada ste negdje u samom središtu grada, često sretnete naše korisnike. Oni su vrlo dinamični, na tržnici su koja je blizu, na šetnici, u kafićima, uglavnom to je jako dobro. Bilo je nekada davno ideja kada se Dom gradio da takav Dom ide na periferiju grada, no međutim sva sreća bilo je pametnih pa su ipak odlučili da bude u centru grada, jer starije osobe već dođu na periferiju svog života, na marginu, a onda kada ih i fizički stavite na marginu onda to može biti problem“, istaknula je Čakširan.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako je ovo jedan od najvećih i najboljih Domova te čestita na 30 godina rada. „Ali danas nakon 30 godina u ovaj Dom se značajno ulaže kako bi još poboljšali kvalitetu smještaja naših korisnika u ovaj Dom. Ovaj Dom ima izvrsno rukovodstvo, osoblje koje brine o ljudima. Svake godine nekoliko puta obiđem ovu ustanovu i uvijek sam iznenađen s inovacijama i svime što čine da najstarijim stanovnicima koji ovdje doživljavaju svoju starost, koji dolaze ovdje da prežive te zadnje godine svog života, da to prožive u jednoj dobroj atmosferi, da imaju svu potrebnu njegu i druge sadržaje. Ovaj Dom je po tome specifičan, ne u županiji, nego i šire“, rekao je Žinić.

Župan je također od značajnih projekata izdvojio energetsku obnovu Doma vrijedan 7,5 milijuna kuna, kao što je podsjetio i na ostale projekte u kojima su zajedno partneri upravo Županija i Dom za starije i nemoćne osobe Sisak.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X