Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00008

Donirana tri prijenosna računala studentima i maturantima, djeci hrvatskih branitelja

SISAK – U sklopu dugogodišnjeg projekta Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske pod nazivom „Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme“, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije uručena su tri prijenosna računala mladim ljudima iz Petrinje, Lipovljana i Gline.

U ime svih studenata i maturanata obratila se Anita Cestarić iz Gline. „Studiram socijalnu pedagogiju, na petoj sam godini i uskoro ću završiti studij i ovaj laptop će mi sigurno pomoći u završetku studija, a i mojoj mlađoj sestri koja je još uvijek na fakultetu. Puno vam hvala na tome, puno mi to znači“, rekla je Cestarić.

Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Sisačko-moslavačke županije se zahvalio županu Ivi Žiniću što svake godine donira prijenosna računala djeci hrvatskih branitelja.

„Akcija se inače zove na razini države, „Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme laptopa od Iloka do Cetine. Tu se posebno moramo zahvaliti našoj pročelnice državne Udruge, Odjela za humanitarnu djelatnost Dubravki Kutleši Hergarić koja svake godine donira 90 laptopa. U našoj županiji je do sada donirano 50 laptopa, to nije malo, to je 50 obitelji dobilo laptop“, rekao je Hrastnik koji je pozvao maturante i studente da nakon završenog školovanja ostanu u Hrvatskoj.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako je ovo krasan događaj gdje branitelji brinu o svojim kolegama, o obiteljima naših studenata i školaraca i pomažu ovakvim akcijama. „Znamo svi koliko je bilo hrvatskih branitelja, koliko je nažalost branitelja poginulo, umrlo poslije Domovinskog rata, ali taj jedan senzibilitet prema društvu branitelji nose u sebi evo 25 godina poslije Domovinskog rata. Posebno zahvaljujem našoj Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, to je najbrojnija udruga proistekla iz Domovinskog rata koja broji veliki broj članova, a najveća je podružnica i u našoj županiji koja okuplja gotovo sve branitelje“, rekao je Žinić.

Maturantima i studentima je poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju te im je poručio da budu uporni i ustrajni. „Nadam se da će ova računala vama služiti u vašem školovanju, studiranju, uglavnom smo do sada kroz ovaj dugi niz godina davali, darovali prijenosna računala obiteljima sa više djece, obiteljima kojima doista školovanje nije jednostavno školovati djecu, posebice obitelji koje imaju troje ili više djece, a posebice ako roditelji nisu zaposleni, onda je to još teže. Ovo je mala donacija, ali je vrijedna i od srca. Zajedno svake godine i mi kao Županija se uključujemo u ovu aktivnost da bi pomogli u studiranju“, rekao je Žinić.

Na samom kraju je istaknuo kako je u sklopu ovog projekta ove godine dodijeljeno 80 prijenosnih računala na razini cijele Hrvatske, dok su u našoj županiji dodijeljena četiri prijenosna računala.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X