Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijauniverzalnagore2

Dovršeno kriminalističko istraživanje: Ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Graberju

GRABERJE – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je krajem listopada 1991. godine počinjeno u mjestu Graberje na području tadašnje općine Petrinje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je tijekom trajanja oružanog sukoba između regularnih policijskih i vojnih postrojbi Republike Hrvatske i oružanih formacija tzv.

SAO Krajine, kao pripadnik teritorijalne obrane Dvor, tada 26-godišnjak u svojstvu vojnika, nakon što je ukrao traktor iz dvorišta obiteljske kuće tada 74-godišnjakinje, istu usmrtio hitcima iz vatrenog oružja, čije tijelo je ekshumirano 20. lipnja 1996. godine. Kako bi uklonio svjedoka počinjenog ubojstva nad 74-godišnjakinjom, osumnjičeni je potom iz vatrenog oružja usmrtio i tada 84-godišnjakinju, čije tijelo do danas nije pronađeno, a koja se nalazila u blizini ubijene  74-godišnjakinje. Policija je protiv osumnjičenog koji je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske podnijela Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopuna kaznene prijave.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X