Share on facebook
Share on twitter
dnddonjimiholjacnaslov

Društva “Naša djeca” Donji Miholjac i Belišće za djecu Petrinje

PETRINJA – Petrinjskim mališanima stigli su danas darovi koje su im pripremili i poslali njihovi vršnjaci, djeca iz društava “Naša djeca” Donji Miholjac i Belišće.

“Za darove su se pobrinula djeca Osnovne škole iz Donjeg Miholjca i ostalih sela i naselja koja spadaju u DND Donji Miholjac, a nešto paketića je poslano i iz Društva “Naša djeca” Belišće. U paketićima je uglavnom školski pribor, neke sitne igračkice, slatkiši, dječja kozmetika za djevojčice, nešto odjeće i obuće”, objasnio je Filip Đurković koji je s kolegom dovezao u Petrinju kombi pun darova.

Djeca su za svoje petrinjske vršnjake pogođene potresom, darove spremala s puno ljubavi. Svaki paket stigao je brižljivo umotan u ukrasni papir i s oznakom za koji je uzrast namijenjen.

“Djeca su bila jako uzbuđena. Skupljala su, kupovala, izrađivala poklončiće, birala omote – uglavnom bili su jako uzbuđeni da nekome mogu pomoći. Baš ih je to sve emotivno pogodilo kad su vidjeli kako su njihovi vršnjaci u Petrinji i okolnim mjestima pogođenim potresom ostali bez svog doma, bez svojih igračaka i nažalost bez svega”, ispričao je Đurković.

Dostava i podjela darova organizirani su na prostoru ispred zgrade Učiteljskog fakulteta u suradnji s Društvom “Naša djeca” Petrinja. Prijateljskim društvima iz Donjeg Miholjca i Belišća u ime petrinjskog DND-a i predsjednice Martine Boltužić Dževerlija zahvalila je Ivana Švragulja.

“Inače to sve organizira naša Martina. Ona je uvijek aktivna, hiperaktivna, ali kako je sada malo dislocirana, ja sam danas “ruka pomoćnica”. Dečki su stigli iz Donjeg Miholjca i dovezli pun kombi “paketića ljubavi” za našu dječicu.”

Takvi “paketići ljubavi” i dječje poruke podrške, stižu s različitih strana (o čemu DND Petrinja obavještava i na svom profilu na društvenoj mreži).

“Ta ljubav se sad širi kao korijenje drveta, povezuje se i crpi svoju ljubav i šalje nama cvjetiće ljubavi, paketiće ljubavi i to je stvarno prekrasno. Posebno je zanimljiv trenutak kad djeca otvaraju paketiće, onda je to čarolija. Ako je još neko pismo unutra, onda nastaju i nova prijateljstva i to je zaista nešto prekrasno”, rekla je Ivana.

Dječju radost zbog šarenih paketića i iznenađenja koja u svojoj unutrašnjosti kriju, nije uspjela pokvariti ni kiša koja se spustila pred kraj podjele. Dok su odrasli otvarali kišobrane, mališani su u rukama i dalje čvrsto stiskali svoje šarene omote, znatiželjno iščekujući da otkriju što se u njima skriva.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X