zaznas

Društvo „Doro“ dodijelilo ugovore o radu ženama zaposlenim u projektu „Ispunjena želja“

SISAK – U petak 4. listopada 2019. godine svečano su uručeni ugovori o radu ženama koje su zaposlene u projektu „Ispunjena želja“, koji se provodi unutar Poziva na dodjelu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ te je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Ugovore o radu ženama su dodijelile Vesna Podnar, predsjednica i Laura Medur , voditeljica projekta. Svečano uručivanje ugovora održalo se u prostorijama Društva Doro koje se nalazi na adresi Braće Perkovića 10 u Sisku.

Ukupno 10 žena zaposleno je na poslovima podrške i pomoći starijim i nemoćnim osobama na 24 mjeseca. Zaposlene žene svojim će radom poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika.

Program „Zaželi“ namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a uvjeti za zapošljavanje bili su nezaposlenost i najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje. Uz rad u projektu, žene će dobiti i besplatno obrazovanje sukladno potrebama na tržištu rada, kako bi povećale svoju zapošljivost i konkurentnost.

Projekt „Ispunjena želja“ vrijedan je 2.231.675,00 kn, a iznos EU potpore je 100%. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak. Projekt traje 30 mjeseci, odnosno od 18. lipnja 2019. do 18. prosinca 2021. godine. Pratite vijesti o projektu na Facebook profilu Društva Doro uz pomoć oznake „#zaželidoro“.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X