Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zinicbolnicatrijaza

Dujmenović: „Imamo dovoljan broj kreveta za izolaciju za potencijalne bolesnike sa koronavirusom“

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je u pratnji ravnatelja Opće bolnice dr.Ivo Pedišić Sisak Tomislava Dujmenovića, obišao medicinsko osoblje koje radi u trijažnom šatoru koji je postavljen na ulazu u sisačku Bolnicu. Dujmenović se zahvalio županu i Županiji što brinu za sisačku Bolnicu.

„Ovo su teška vremena, vremena kada Bolnica radi u posebnim uvjetima, ali ja moram reći da smo mi prilagodili naš rad, da smo spremni na cjelokupnu situaciju koja će se događati. Trenutno smo prilagodili rad uvjetima i prema uputama Ministarstva, uputama Nacionalnog stožera, tako da smo znatno reducirali hladni pogon. Radimo samo za hitne bolesnike, za onkološke bolesnike. Promijenili smo režim ulaska u Bolnicu tako da se ulazi kroz trijažni šator koji je na ulazu u Bolnicu, gdje se svima koji ulaze mjeri temperatura, uzima se anemneza i nakon toga se upućuju na odjele prema kojima su potrebni“, rekao je Dujmenović koji se zahvalio i svim mladim specijalizantima i medicinskim sestrama koji rade u trijažnom šatoru.

„Mi smo se prilagodili tako da smo skoro ispraznili cijelu novu Internu, ostao je samo odjel endokrinologije, tako da imamo dovoljan broj kreveta za izolaciju, dovoljan broj kreveta za potencijalne bolesnike sa koronavirusom. Trenutno u našoj Županiji i Bolnici je dijagnosticirano pet bolesnika sa koronavirusom, od toga su tri u Bolnici, dva su na kućnom liječenju. Oni su svi sa blagom kliničkom slikom, ja se nadam da će tako i ostati. Ono što mogu reći da se Bolnica prilagodila uvjetima rada i za sada može brinuti za zdravstvenu skrb cijeloga stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji“, zaključio je Dujmenović.

Rad medicinsko osoblja pohvalio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Nije to jednostavan posao i moj dolazak ovdje je na neki način i zahvala svima njima koji rade u trijažnim šatorima, ali i svim liječnicima, medicinskom osoblju i svom osoblju Opće bolnice dr.Ivo Pedišić koji doista rade jedan izvrstan posao u ovim, možemo reći često puta i nenormalnim uvjetima. Susretao sam se sa doktorima, liječnicima i medicinskim osobljem, nije im lako, ali izdržavaju. Dobro je što ovog trenutka u našoj županiji imamo samo pet pozitivnih na koronavirus, jedan obećavajući broj i nadamo se da taj broj neće rasti, da će ovo sve što radimo ipak doprinijeti da zaustavimo taj virus koji doista zadaje velike glavobolje“, rekao je Žinić, koji se zahvalio i ravnatelju Bolnice dr.Tomislavu Dujmenoviću.

„Ujedno i sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije pozivam da budu odgovorni, da ne dolaze bespotrebno u Bolnicu, niti u Domove zdravlja, da prije toga se telefonom konzultiraju, nazovu svog liječnika opće medicine, a tek nakon toga da se obavi, ako je potrebno, pregled pa i liječenje u bolnici. Mi što se tiče smještaja imamo u Bolnici dovoljno kreveta za eventualno i druge bolesnike, ali naravno imamo i smještajne kapacitete za karantene u našoj županiji“, dodaje Žinić.

„Naravno tu moram spomenuti našu doktoricu Tonku Jozić, šeficu Infektološkog odjela koja se hrabro bori protiv ove bolesti. Često puta tu treba imati i hrabrosti, jer nije jednostavno boriti se protiv nečega što ne vidite. Ali vidimo da su to izvrsni liječnici, izvrsno medicinsko osoblje, pa s te strane ovaj dolazak je moja zahvala i na neki način poruka da ustraju u ovom poslu“, zaključio je Žinić prilikom obilaska sisačke Bolnice.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X