Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
darinkodumbovicsabor

Dumbović: „Ova akcija istaknula je snagu domoljublja i nepobjedivost hrvatskog vojnika“

PETRINJA – Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 25.obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja te 29.obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde Petrinja, prigodnu čestitku uputio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„5. kolovoza 1995. godine hrvatske zastave zavijorile su se u svim krajevima označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja. Ova akcija  istaknula je snagu domoljublja i nepobjedivost hrvatskog vojnika na što smo trajno ponosni, a ujedno je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

Ovo je prigoda da iskažemo dužnu počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata i svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše Domovine. Zahvaljujemo im jer njihov primjer požrtvovnosti trajni je putokaz i odgovornost za nas i sve buduće naraštaje.

Slaveći nedavnu prošlost, okrenuti smo budućnosti, stvaranju boljih uvjeta života za sve nas. Vjerujući da ćemo nadolazeće izazove uspješno riješiti, te ostvariti sve ideale i vrijednosti za koje su se borili naši branitelji. U ime Grada Petrinje, Gradskog vijeća  i zaposlenika Gradske uprave, svim žiteljima Petrinje  i Republike Hrvatske upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 29. godišnjicu osnutka naših „zengi“ i 25. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije OLUJA.

Dostojanstveno i ponosno proslavimo ovaj dan, izvisimo na pročelja svojih domova hrvatski barjak i veselimo se novim, veličanstvenim pobjedama baš kakva je bila OLUJA“, poručio je Dumbović.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X