darinkodumbovicgv31

Dumbović reagirao na priopćenje petrinjskog HDZ-a: “Ništa nije fiktivno, samo je Jurić fiktivni direktor fantomske tvrtke!”

PETRINJA – Nakon što su iz Kluba vijećnika petrinjskog HDZ-a istaknuli da predložene mjere rezanja plaća gradonačelnika i njegovih zamjenika za 20 posto, nisu dostatne u odnosu na krizu koja je već počela i koja će trajati, te su navedeno smanjenje plaća ocijenili običnom populističkom kvaziuštednom mjerom, svojim priopćenjem reagirao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.
“Zbog objektivnog informiranja javnosti smatram potrebnim osvrnuti se na pokušaj petrinjskog HDZ-a da u osjetljivom i kriznom vremenu epidemije koronavirusom kod građana Petrinje izazove sumnju u rad i transparetnost ove gradske uprave.

I dok sa razini države, aktualna HDZ- ova Vlada  poziva da se intentzivno radi na mjerama kojima bi se umanjile  štetne financijske posljedice epidemije, doprinos petrinjskog  HDZ -a  sveo se na najobičnije politikanstvo i podmetanje najniže vrste.

Iznoseći bez jasnih argumenata cijeli niz neistina o “ fiktivnim” troškovima za različite usluge i aktivnosti koje se provode u gradu, pokazuju da im u ovom trenutku nije bitno kako građani proživljavaju vrijeme u kojem su briga za vlastito zdravlje svakom od nas prioritet.

Ova gradska uprava mobilizirala je sve snage civilne zaštite, udruge i volontere koji praktički danonoćno na terenu brinu o svojim sugrađanima. Nisam među njima vidio uvažene HDZ- ove gradske vijećnike ( časna iznimka je dr.Inoslav Brkić, koji kao prvi epidemiolog u našoj županiji neumorno radi i organizira epidemiološku službu), niti su ponudili svoju pomoć.

Ali zato pozivaju na rezanje “ nepotrebnih” troškova, ukidanje projekata i slično. Nemaju pojma, niti ih zanima da je iz Petrinjske kuće zdravlja, koju toliko prozivaju, prema građanima otišlo više tisuća maski i rukavica, da smo zaštitna medicinska sredstava podijelili i zdravstvenim ustanovama na području grada , koje su prva linija brige o zdravlju građana. To HDZ naziva “ fiktivnim troškovima”.
Smeta im i prozivaju što smo dali vozila u vlasništvu grada da budu na usluzi kod prijevoza pakete pomoći , npr. u Dom za starije i nemoćne osobe. Ipak, svoj sud o svemu će reći sami građani, koji jako dobro prepoznaju tko što radi i s kojim ciljem. Petrinja je grad koji je u situaciji epidemije odmah pokrenuo sve dostupne mehanizme da zaštiti  svoje građane i osigura da se život odvija bez većih problema, unatoč objaktivnim i opravdanim ograničenjima.

Grad Petrinja je među prvima  donio paket mjera za  pomoć gospodarstvu, obrtnicima  i poduzetnicima, a da se pritom ne smanjuje opseg investicijskih infrastrukturnih projekata, posebice onih financiranih sredstvima Europske unije. Svjesni smo da će zbog smanjenja prihodovne strane Gradskog proračuna (posebno onog dijela gdje je država ukidanjem poreza na dohodak značajno smanjila prihode u gradski proračun!) bit potrebno  smanjiti i rashodovnu stranu, a što uključuje racionalizaciju svih troškova , smanjenje plaća i neke druge.

Za to nam ne trebaju “stručnjaci“ iz HDZ -a, niti nam je uzor HDZ-ov način trošenja proračunskog novca po modelu kako to radi županijski HDZ i župan Žinić, a državna revizija nas sve kontrolira, pa je rekla i reći će tko , što i kako radi.

I ako je nešto fiktivno u ovoj priči to je svakako “fiktivni fantom” direktor fantomske državne tvrtke, predsjednik petrinjskog petrinjskog HDZ-a, gospodin Jurić, koji nije u stanju pofarbati kvadratni metar imovine  koja ugrožava građane, a koju mu je na brigu povjerila država”, stoji u priopćenju petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X