Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
darinkodumbovicintervjugore

Dumbović: „Sa Bernardićem sam razgovarao o mogućnosti zajedničkog izlaska na izbore“

PETRINJA – Nakon što je najavio svoju novu kandidaturu za mandat saborskog zastupnika na nadolazećim parlamentarnim izborima u šestoj izbornoj jedinici, osim Narodne stranke Reformisti, petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću podršku je dao i HSS Braće Radić, a tijekom jučerašnjeg dana susreo se s predsjednikom SDP-a i čelnikom Restart koalicije Davorom Bernardićem.

„Mi već u formalnim i neformalnim kontaktima koje smo imali u zadnjih šest mjeseci, uvijek su razgovori visjeli u zraku koje mi nismo potvrđivali vezano za moguću suradnju. Nakon što sam istaknuo svoju kandidaturu da na predstojeće parlamentarne izbore u šestoj izbornoj jedinici idem uz podršku Reformista, u međuvremenu mi se javila Ljubica Ivšić koja mi je ponudila da i HSS Braće Radić mi da podršku. U tom dijelu sam zadovoljan jer mi se javljaju mnoge udruge koje bi mi htjele dati pomoć u šestoj izbornoj jedinici“, kazao je Dumbović.

Dodaje kako je jučer održao sastanak s Davorom Bernardićem i njegovim suradnicima Davorkom Vidovićem i Svjetlanom Lazić. „Razgovarali smo o mogućnosti zajedničkog izlaska na izbore. Mislim da je to otvoreno pitanje. Za sada ne mogu ništa potpuno potvrditi. SDP ima svoj dio povjerenstva koje radi na svim listama i idu točkasto po županijama gdje se može dogoditi slučaj kao sa Bajsom ili Posavcem, izgleda da sam i ja na redu i izgleda da računaju na mene. Ja nisam još ništa potvrdio i stvari su otvorene do sljedećeg tjedna“, ističe Dumbović.

Pregovori i razgovori će, dodaje Dumbović, biti nastavljeni idućeg tjedna. „Trebamo vidjeti koje su koncepcije vezano za ono što je u pitanju program, ne samo programski nego sa mogućnosti kontinuiteta politike Sisačko-moslavačke županije, što neće biti problem kada je u pitanju Davorko Vidović koji taj dio može dobro odraditi. S druge strane, ovdje bi Banovina i Petrinja trebali imati kontinuitet svojih europskih projekata i mogućnosti lakše i veće prilike svega onoga što nas očekuje. Taj kontinuitet je važan za ovu regiju i za mene kao Petrinjca i to je važno za Petrinju“, zaključio je Dumbović.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X