Share on facebook
Share on twitter
dompetrinja

Dumbovića brine stanje u petrinjskom Domu, Komes poručuje: „Transparentni smo od prvog dana“

PETRINJA – Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović se osvrnuo na gostovanje Magdalene Komes, ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji vezano za stanje za oboljelima i preminulima od COVID-a 19 u petrinjskom Domu. Smatra kako javnost nije točno i pravodobno informirana o stvarnom broju oboljelih korisnika.

„Ravnateljica Magdalena Komes u svom istupu na Petrinjskom radiju uvjerava da je sve pod kontrolom, a u isto vrijeme demantira samu sebe brojkama pozitivnih na COVID-19 virus, a priznaje da su neki korisnici i preminuli. Iz onoga što govori, može se zaključiti da od samog početka provođenja mjera prevencije i sprječavanja ulaska virusa u Dom, nije bilo na razini koji zahtjeva ovakvu vrstu ustanove“, istaknuo je Dumbović.

Dodaje kako se domovi za starije u Sisku i Glini odlično bore protiv ulaska virusa među svoje korisnike te ističe kako je očito njihov pristup u svemu ozbiljniji i profesionalniji od načina kako to radi Komes.

„Da li je prodor virusa u petrinjski Dom rezultat loše organizacije i kašnjenja u donošenju mjera zaštite korisnika i osoblja Doma? Da li je od strane ravnateljice, ali i Sisačko-moslavačke županije, kao i odgovornih u Županijskom stožeru, učinjeno sve da se zaštite korisnici Doma, koji zbog svojih godina i kroničnih bolesti imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19 i za koje ulazak virusa u Dom može imati i tragične posljedice?  Ravnateljica Komes svoju odgovornost u ovoj situaciji ne prepoznaje ili je ne želi priznati. Dok su neki njezini kolege ravnatelji u domovima za starije u sličnim situacijama ponudili svoje ostavke ili bili smijenjeni, ona mirno konstatira da su korisnici petrinjskog Doma “ još mogli i živjeti da nije bilo te korone” !?!?“, zaključio je Dumbović.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja Magdalena Komes poručuje kako je od prvog dana bila transparentna po pitanju prodora koronavirusa u petrinjski Dom. „Ja sam bila transparentna po pitanju korone od prvog dana, jer sam smatrala da je korektno javnost obavijestiti o svemu što se događa u Domu, zbog velikog broja korisnika, koji spadaju u ugroženu skupinu društva. Stojim iza svih objava na društvenim mrežama te onoga što sam izjavila u medijima. Budući da sam u neprekidnom kontaktu s nadležnim institucijama, od kojih su nam neke dostavljale podatke o korisnicima, a drugima smo dostavljali mi, sve je lako provjerljivo kod istih. Žao mi je što bolest, koja hara cijelim svijetom i koja, na žalost, odnosi ljudske živote, pa tako i kod nas, gradonačelnik Darinko Dumbović koristi za svoju političku borbu i ciljeve. Dodat ću da je ovaj njegov potez jadan, nizak i očajan te da je ovime gospodin Dumbović dosegao moralno dno“, odgovorila je Komes.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X