zorandjurokovicpetrinja17082022

Đuroković o sušnom razdoblju: „Generalno situacija s vodoopskrbom je pod kontrolom“

PETRINJA – Prilikom svog današnjeg posjeta Petrinji, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković osvrnuo se na iznimno sušno vrijeme koje pravi probleme na brojnim područjima, kako u segmentu poljoprivrede tako i u segmentu riječne plovidbe. Na pitanje ugrožavaju li ove suše vodoopskrbu u Hrvatskoj, Đuroković je kazao:

„Naravno da suša uvijek ugrožava svaku vodoopskrbu na bilo kojem području, obzirom da ovisimo o kišama jer se tako obavlja prihranjivanje kako površinskih vodotoka, a isto tako i podzemnih voda. Treba reći da je generalno situacija pod kontrolom. Vidimo da i područje Istre i Kvarnera koji imaju iznimno veliki broj gostiju, da zapravo nema nekih redukcija koje bi smanjile kvalitetu turizma niti ljudi u njihovim domovima koji tamo žive“, rekao je Đuroković.

Dodaje kako još nije došao kraj sušnom razdoblju. „Uspješno odolijevamo suši po pitanju vodoopskrbe. Kada pogledamo druge države u Europi, tamo je situacija koja ne da prijeti velikim gospodarskim štetama, nego je ona rezultirala gospodarskim štetama, a u Hrvatskoj evo više-manje od pojedinih područja gdje ima problema, pomaže se s cisternama, ljudima se dovozi voda tako da nitko nije žedan. Ograničenja plovidbe u Hrvatskoj će štete biti minimalne. Iako treba reći da još nije kraj sušnom razdoblju. I dalje su prognoze da će doći novi toplinski valovi, ne možemo reći da će uskoro pasti neke značajnije oborine, ali idemo iz dana u dan i na neki način je situacija u Hrvatskoj i dalje pod kontrolom“, zaključio je Đuroković.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X