bolnicasisak2020

Dva novooboljela od koronavirusa u našoj županiji, sveukupno sedam potvrđenih na koronavirus

Prema podacima Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije, u našoj županiji imamo dva nova pacijenta oboljela od koronavirusa, što je sveukupno sedam oboljelih. Jedan pacijent je iz druge županije, došao je na privremeni rad na naše područje i tu je razvio simptome bolesti. Drugi novooboljeli pacijent je kontakt ranije oboljele osobe s područja grada Siska. Nalazio se u samoizolaciji, tu je razvio simptome te je zbog toga hospitaliziran i obrađen.

Oboljele osobe nisu uspostavile veliki broj kontakata, a svi kontakti su u obradi. Tako je u Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić Sisak hospitalizirano četvero bolesnika, dok se tri bolesnika nalaze na kućnom liječenju.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uzorkovao je vodu za ljudsku potrošnju u „Zelenoj dolini“ kraj Petrinje gdje se nalazi karantena za vozače teretnih vozila i rezultati ispitivanih pokazatelja govore da uzorak vode za ljudsku potrošnju udovoljava svim uvjetima. Također je provjerena je i mikrobiološka čistoća kuhinje navedenog objekta. Dezinfekciju objekta i druge potrebne mjere provode djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i neka ih dosljedno provode, jer uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Također je potrebno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X