logoped1603202222

Dvije vrijedne donacije pristigle za naš Kabinet za logopedsku podršku

PETRINJA – Dvije vrijedne donacije ovih dana pristigle su za Kabinet za logopedsku podršku koji djeluje pri pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, a riječ je o donacijama tvrtke E-Glas te INA-e, otkrila nam je Katarina Matijević, voditeljica Kabineta za logopedsku podršku.

„Tvrtka E-Glas, specijalizirana za asistivnu tehnologiju i potpomognutu komunikaciju, pokazala je zaista društvenu osjetljivost i spremnost na podršku rada Kabineta za logopedsku podršku velikodušnom donacijom u obliku logopedskih software koji se koriste u terapijske svrhe. Vrijednost ove donacije je čak 17 tisuća kuna. Radi se o prvoj logopedskoj digitalnoj vježbenici koja je osmišljena upravo u Hrvatskoj u suradnji s timom stručnjaka iz područja računalnih znanosti i logopedije“, rekla nam je Matijević.

Dodaje kako ovaj interaktivni multimedijalni sadržaj pruža bogat izbor vježbi, a prilagođeni su za rad s djetetom. „ Kao što sam spomenula, tvrtka E-Glas, specijalizirana za asistivnu tehnologiju, razvila je Kokolingo aplikaciju jer djeci želi pružiti napredak u korekciji nepravilna izgovora glasova uz zabavne aktivnosti. Ova donacija bit će velika pomoć u radu korisnicima usluga Kabineta, naročito u ovim izazovnim vremenima i uvjetima u kojima smo se našli. U tvrtki E-Glas prepoznali su važnost rada Kabineta, a njihova donacija će biti ne samo korisna već i svojevrsno unapređenje rada prema standardima 21.stoljeća. Smatram da je rad Kabineta važan za našu zajednicu, što potvrđuje i ova donacija. Na nama je sad samo da zasučemo rukave i opravdamo ovu donaciju na najbolji mogući način- predanim radom“, kazala je Matijević.

Osim ove vrijedne donacije, pristigla je i donacija INA-e. „Važnost i specifičnost rada Kabineta za logopedsku podršku podržala je i INA s donacijom u vrijednosti od 10 tisuća kuna. INA je kao moderna, društveno odgovorna i transparentna kompanija donirala iznos koji će se iskoristiti za nabavu logopedske opreme. Time su pokazali kako osim svog redovnog poslovanja, misle i na zajednicu u cjelini“, zaključila je Matijević.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X