Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
stozer04052020inoslavbrkic

Dvoje novooboljelih od COVID-a 19 imaju adresu u našoj županiji, ali u njoj ne borave

SISAK – Nacionalni stožer civilne zaštite RH u svom današnjem izvješću navodi kako je među 11 novooboljelih od COVID-a 19 u posljednja 24 sata i jedna osoba s područja Sisačko-moslavačke županije.

Tragom ove informacije, kontaktirali smo epidemiologa Inoslava Brkića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije koji je i član Županijskog stožera civilne zaštite. Doktor Brkić kaže kako se zapravo radi o dvije osobe koje u Sisačko-moslavačkoj županiji imaju adresu, ali u njoj ne borave.

„Imamo dvije osobe koje su oboljele od COVIDA-19. Jedna osoba ima adresu u osobnoj u Sunji, a druga na području Kutine. Međutim one žive i rade u Zagrebu i stoga nam nisu epidemiološki problematične. Dakle, ova dva slučaja „papirnato“ jesu naša, ali u stvarnosti nisu, što je olakšanje kada se gleda epidemiološka problematika. Oboljela osoba iz Kutine nema nikakvih kontakata s područja naše županije koje bismo trebali staviti pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući, dok smo kod oboljele osobe s područja Sunje u samoizolaciju stavili majku koja mu je bila u posjetu prošli petak.“

Sisačko – moslavačka županija od 3. lipnja, kada se oporavio i posljednji oboljeli, nije imala novih zabilježenih slučajeva oboljelih od COVID-a 19. U samoizolaciji trenutno imamo četiri osobe.

„Kada se pogleda ovaj zadnji val oboljenja od COVIDA-19 onda u samoizolaciji imamo četiri osobe. Jedan bračni par s područja Siska koji je bio u kontaktu sa oboljelom osobom s područja Bosanske Kostajnice, gospođu iz Sunje i  još jednog gospodina iz Siska koji je bio u kontaktu s osobom oboljelom od COVIDA-19. Međutim, možemo kazati sljedeće: oprez je majka mudrosti, a mudrost je kada se držimo svih preporuka i naputaka, modela ponašanja koje dobivamo i od Zavoda za javno zdravstvo i od Nacionalnog kriznog stožera. Nemojmo se opustiti, bolest je i dalje ovdje. Držimo socijalnu distancu, koristimo maske, dezinfekcijska sredstva“, apelirao je epidemiolog Brkić.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X