dicradovi19go

„Ekološki centar-Vrata Zrinske gore“ svoja bi vrata trebao otvoriti u jesen sljedeće godine

PRNJAVOR ČUNTIĆKI – Grad Petrinja je početkom ove godine dobio bespovratna sredstva za projekt „Ekološki centar – Vrata Zrinske gore“ koji će biti izgrađen u Prnjavoru Čuntićkom na području ekološke mreže NATURA 2000 – Zrinska gora i Petrinjčica. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 8,3 milijuna kuna.

U sklopu projekta bit će adaptiran nekadašnji Dječji istraživalački centar, bit će nabavljena oprema, kao što će biti uređen vanjski dio, te se planiraju edukativne aktivnosti na temu zaštite i očuvanja ekološke mreže. U tijek radova se došao uvjeriti i Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada.

„Kao što se i sami možete uvjeriti radovi napreduju. Nadamo se da ćemo ugledati krov prije zime kako bi imali dosta vremena za unutarnje uređenje kada nastupe nepovoljne vremenske prilike. Već sada vidimo da je to jedan lijep, impozantan objekt, imajući u vidu ono što je isprojektirano. Ja sam osobno zadovoljan tim izgledom i kvalitetom radova. Projekt ide dalje i naravno da moramo poštivati rokove“, rekao je Marić.

Zlata Jajčinović, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti je podsjetila kako je ugovoreni rok za završetak radova lipanj 2020.godine. „Do sada je utrošeno nešto više od pola milijuna kuna za ovaj dio koji je bio najkritičniji dio građevine, koji dugo traje iz razloga što je to stari objekt koji je uništen vlagom i oborinskim vodama koje su se izlijevale iz Petrinjčice. Zadovoljni smo tijekom radova obzirom da znamo kakav je problem kod gradnje ovakvog objekta, odnosno sanacije i dogradnje. Nadamo se da ćemo ispoštovati rokove i da će taj objekt biti završen na zadovoljstvo svih nas i građana kojima će taj objekt i služiti“, rekla je Jajčinović.

Nositelj ovog projekta je Grad Petrinja, a partner u projektu je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije. „U ovom trenutku smo, možemo reći, proveli postupak javne nabave u provedbi ovog projekta za nabavu vozila, pa očekujemo da ćemo kroz nekoliko mjeseci dobiti i to kombi vozilo. U tijeku je i priprema tehničke dokumentacije, odnosno dokumentacije za javnu nabavu za opremanje ovog objekta, jer i za to smo predvidjeli sredstva u projektu. Kada radovi završe, krenut će se opremanjem. Mi taj projekt planiramo završiti do kraja rujna iduće godine“, zaključila je Jajčinović. Radove je u pratnji svoje zamjenice Viktorije Kaleb i suradnika, obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X