Energetska obnova „Slapa“ pri kraju, vrtićanci se pripremaju i za Olimpijadu Energetska obnova „Slapa“ pri kraju, vrtićanci se pripremaju i za Olimpijadu
  PETRINJA – Još prije četiri godine pripremljena je sva potrebna dokumentacija za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Petrinjčica, objekta... Energetska obnova „Slapa“ pri kraju, vrtićanci se pripremaju i za Olimpijadu

[g-carousel gid=”56637″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

PETRINJA – Još prije četiri godine pripremljena je sva potrebna dokumentacija za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Petrinjčica, objekta Slap, a sada je ta projektna ideja pri samom kraju realizacije. Zadovoljstvo napretkom radova i samim izvođačem izrazila je ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović.

„Ja se moram zahvaliti Gradu Petrinji koji je kao investitor prijavio na natječaj ovaj projekt i time omogućio da se naš objekt Slap što prije obnovi. Što se tiče energetske obnove, za nas to puno znači jer rezultati iz prvog našeg objekta Izvor vide se uštede. S druge strane, ovaj objekt je bio u vrlo derutnom stanju, kako na krovištu tako i na fasadi, gubila se toplina, imali smo prokišnjavanje. Uređenje unutrašnjosti je bilo uzaludno. Grad kao takav je prepoznao ovu problematiku i na vrijeme je intervenirao“, rekla je Vidović koja je pohvalila i izvođača radova koji pazi na sigurnost djece, a dok je dječji odmor u vremenu od 12 do 15 sati, djelatnici ne rade.

Zadovoljstvo napretkom radova izrazio je i sam izvođač Stjepan Stanić iz Stanić graditeljstva. „Kao izvođač radova iz Petrinje drago mi je da sam na natječaju dobio obnovu objekta vrtića. Sam kao roditelj drago mi je kada radim nešto za djecu. S Gradom super surađujemo, nemamo nikakvih problema, zastoja u radovima, ni sa plaćanjem ni financijama. Sve ide super. Vrijednost projekta je sa PDV-om oko 2 milijuna kuna. Gradi se sve prema planu i bit ćemo puno prije roka gotovi s radovima te očekujemo da bi sve moglo biti gotovo do 1.srpnja“, rekao je Stanić.

Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović je kazao kako cijeli ovaj projekt ide svojim tijekom te je sve na visokoj razini. „Moramo naglasiti da bez EU fondova u Petrinji ne bi mogli opstati. Moramo naglasiti da je izuzetno važno da smo u zadnjih pet godina napravili samo za našu djecu, bliže 20-tak milijuna kuna projekata. Tih 20 milijuna kuna je trebao netko odraditi. Odradili su Grad, Vrtić, neki mladi ljudi, ravnateljica, a najviše nas veseli kada posao radi naš Petrinjac, naši poduzetnici“, kazao je Dumbović te ujedno najavljuje radove i na budućem Dječjem vrtiću u Češkom selu.

A dok u nekim objektima traju radovi, na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona u Petrinji traju velike pripreme Dječjeg vrtića Petrinjčica za Olimpijadu koja će biti održana 28.svibnja u Popovači na kojoj će sudjelovati 40-tak mališana iz našeg vrtića.

„Danas smo, obzirom na sve ove protekle dane koji su bili dosta kišni, zamolili smo gradonačelnika da nam dozvoli da na pomoćnom igralištu se okušamo kao sportaši, obzirom djeca uskoro idu na Dječju olimpijadu u Popovači, pa smo nastojali da probamo vježbati, da vidimo njihove sposobnosti na terenu. Mogu reći da nas sve ovo veseli. Iako je ovih dana dosta mokro i blatnjavo, teren je suh i čist, baš onako kako i priliči igri s djecom“, rekla je Vidović.

Gradonačelnik Dumbović je podsjetio kako je projekt uređenja pomoćnog igrališta Gradskog stadiona vrijedan više od dva milijuna kuna. „Drago mi je što se djeca iz Vrtića danas ovdje prije svega rekreiraju, ali možemo reći da oni imaju jednu svoju svojevrsnu pripremu, pripremu za Olimpijadu i ovo novo pomoćno igralište će dati u tome svoj doprinos. Pogotovo mi je drago što sve generacije u našem gradu mogu doći ovdje, mogu trenirati, mogu se igrati. Nogometni klub Mladost sa ovim pomoćnim igralištem daje sadržaj koji je izuzetno važan, a to je da sport i rekreacija i inače što se moramo složiti da kroz ovakvu vrstu treniranja je nešto više, bolje nego da se ništa ne radi“, rekao je Dumbović  koji na kraju ističe kako sve ovo samo dodatno potvrđuje kako je Petrinja uistinu Grad prijatelj djece. Dodat ćemo na kraju kako će se naši mališani za nekoliko dana natjecati u nogometu i atletici.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.