NASLOVNA

Erasmus+ projekt Industrijsko-obrtničke škole Sisak “Stekni vještine, otvori se za svijet”

SISAK/BRAY – S ciljem poboljšanja stručnih i općih kompetencija učenici Industrijsko-obrtničke škole Sisak sudjelovali su u mobilnosti u svrhu učenja. Nacionalna agencija za mobilnost i programe EU odobrila je projekt “Stekni vještine, otvori se za svijet (SVOzaS)” te Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak dodijelila sredstva za provedbu.

14 učenika u programu automehaničar, automehatroničar, autoelektričar i elektroinstalater, u pratnji 2 nastavnika, proveli su stručnu praksu u Irskoj, u gradu Brayu od 2.4..-16.4. 2022. Tijekom boravka učenici su stekli jedinstveno iskustvo radom u poduzeću u inozemstvu. Upoznali su se s drugačijim pristupom radu, odnosom prema radu, uređajima i alatima te tehnologijom rada. Pritom su usavršili strani jezik, povećali samostalnost, odgovornost i samopouzdanje kroz interakciju s novim i nepoznatim osobama van svog “dvorišta” tj. radnog mjesta ili radionica. Stručna praksa  organizirana je u renomiranim kućama (NISSAN, BMW, FORD) koje u svojoj ponudi imaju električna i hibridna vozila gdje su učenici stekli kompetencije koje će dugoročno biti veoma tražene.

Po povratku sa stručne prakse iz inozemstva, učenici su na satu razrednog odjela svojim razrednim i školskim kolegama prenijeli i s njima podijelili novostečena znanja i iskustva.  Po povratku s mobilnosti, nastavnici u pratnji, PPT i kratkim filmom pokazali su presjek svega što su učenici naučili i doživjeli tijekom boravka u Irskoj. Prezentacija projektnih aktivnosti i događaja je održana i na Sjednici nastavničkog vijeća gdje su sudionici podijelili svoja iskustva s ostalim nastavnicima. Do formalnog završetka projekta ostaje još diseminacija prema vanjskim dionicima.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X