iksnaslovna

„Evolucija zajednice“ u travnju startala u IKS-u

PETRINJA – „Evolucija zajednice“ naziv je novog projekta koji Udruga IKS provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a u okviru kojega s radom započinje Poduzetnički inkubator pod nazivom »EVOLUT« u Turkulinovoj 9 u Petrinji.

Glavni cilj projekta je podići kapacitete te motivaciju i razvoj mekih i transverzalnih vještina marginaliziranih skupina kroz edukativne programe usmjerene ka zapošljavanju ili samozapošljavanju.

Ovaj projekt sufinanciran je kroz Europski socijalni fond Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ – “Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru”. Projektne aktivnosti provodit će se tijekom 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.224.922,45 kn.

Aktivnosti pridonose pozitivom utjecaju na rješavanje problema nezaposlenosti u Gradu Petrinji i okolici s naglaskom na mlade, nezaposlene osobe, njihovim osnaživanjem i prepoznavanjem osobnih snaga i vještina. U procesu osposobljavanja, uz stručno mentorstvo mladi će imati priliku osmisliti i razraditi svoje poduzetničke ideje te proći različite edukativne sadržaje.

Predviđen je set aktivnosti koje će se provoditi u 4 projektne faze. Korisnici će imati priliku sudjelovati u aktivnostima Kluba tražitelja posla, poduzetništva i samozapošljavanja, sedmodnevnog “Društveno poduzetničkog kampa”, Studijskog posjeta u Mađarsku, izrade poslovnog plana i mnogih drugih aktivnosti uz sustavno mentoriranje i stručnu podršku nositelja projekta, Udruge IKS, partnera iz HZZ te vanjskih suradnika.

Važno je napomenuti da će korisnici uz sve navedeno imati osiguran radni poticajni prostor uz korištenje neophodne opreme u već spomenutom Poduzetničkom inkubatoru »EVOLUT«.

“Kako je u tijeku priprema prostora i razvoj programa, uskoro ćemo objaviti Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu “Evolucija Zajednice” koji će biti dostupan na web stranicama Udruge IKS, stranicama HZZ-a te društvenim mrežama o čemu ćemo javnost na vrijeme putem medija još informirati”, poručuju iz Udruge IKS.

 

Izvor: Udruga IKS

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X