gašparšakotekst

Gašpar Šako: „Zašto koalicijski partneri HDZ i SDP u svojim priopćenjima ne govore istinu?“

SISAK – Nakon konstituiranja Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije i priopćenja SDP-a i Centra, priopćenjem je reagirala i MOST-ova zastupnica u Županijskoj skupštini Luca Gašpar Šako.

„Jučer nakon konstituirajuće sjednice Županijske skupštine HDZ i SDP poslali su svoja priopćenja koja obmanjuju javnost. Sreća je da postoji snimka cijele sjednice koju je prenijela Radio Banovina. Vidljivo je da nisam glasala za niti jedan prijedlog HDZ-a osim Mandatnog povjerenstva, u cilju da krene  konstituiranje Županijske skupštine, što je podržano jednoglasno. Sve možete pogledati na linku https://fb.watch/6gwS6xfPoD/

Za prijedlog Mosta se nije niti glasalo mada se moralo glasati.

Cijeli taj igrokaz i borba za fotelje, svojevrsna njima još jednom pokazuje bijedu takve politike. HDZ je „ponudio“ oporbi da se dogovori i predloži jednog potpredsjednika Skupštine. Kako SDP ima 9 članova, DP 5, MOST 2, mi iz MOST-a dali smo im da se dogovore međusobno tko će biti kandidat. Sve u cilju da HDZ nema apsolutnu vlast u predstavničkom tijelu na nivou Županije, a oporba bude barem nekakav korektiv.

Međutim SDP i DP nisu se mogli dogovoriti. Na stolu je bio i prijedlog da SDP-a i DP-a dijele potpredsjedničko mjesto, dvije godine SDP, dvije DP. Međutim nisu se mogli nikako dogovoriti tko bi bio prve dvije godine, a tko druge dvije. Osobno sam ih pokušala nagovoriti da popuste jer je puno važnije da oporba dobije potpredsjedničko mjesto nego kad će tko imati te dvije godine.

Još je nejasno zašto u priopćenjima jednih i drugih navedeno da je Most dao podršku HDZ-u, što nije istina.

Usputno zaboravili su napomenuti da su neki članovi koalicije SDP-a podržali prijedloge HDZ-a.

Most definitivno nije niti će biti spreman podržati takve zakulisne igre i u iduće 4 godine biti ćemo aktivna i konstruktivna oporba“, stoji u priopćenju Gašpar Šako.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X