gsm11062021t5

Gem Set Hrvatska 2021 stiže u Petrinju!

PETRINJA – Oči svijeta i Hrvatske ovog će ljeta biti uprte u Petrinju! Na dva će dana grad,  koji se svima urezao u srce, okupiti najveće zvijezde hrvatskog sporta. Iako ih profesionalno dijele razne natjecateljske arene, u Petrinji će ih spojiti jedan poseban teniski reket i jedno posebno tenisko igralište. Zaklada Marin Čilić ponosno najavljuje drugo izdanje humanitarnog i sportskog spektakla Gem Set Hrvatska, koji će se 12. i 13. srpnja 2021. godine održati na dvije lokacije u Petrinji. Marin Čilić, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Mate Pavić i Nikola Mektić prvi su potvrđeni igrači koji će zaigrati najvažniji teniski turnir godine. Kad oni igraju, igraju najbolje i pobjeđuju najbolje na svijetu. A kad igraju za osmijeh djece iz Sisačko – moslavačke županije, onda će to zasigurno biti spektakl o kojem će se još dugo pričati.

Prvo izdanje turnira Gem Set Hrvatska, koji se održao na zagrebačkoj Šalati 2019. godine, pratili su brojni gledatelji putem izravnog televizijskog i radijskog prijenosa te više od 2000 gledatelja uživo. Nezapamćeni spektakl ujedinio je brojne sportske zvijezde, a povezani u zanimljive teniske parove, igrali su za djecu iz Tordinaca koja se danas mogu pohvaliti modernim igralištem sagrađenim nakon turnira. Ove godine Zaklada će izgraditi dva nova vanjska sportska igrališta u Petrinji koja će djeci služiti kao trajni prostor za druženje i bavljenje fizičkom aktivnosti te će im pomoći da se lakše nose s izazovima pandemije i perioda nakon potresa.

Neopisivo mi je drago da nakon prošle godine i pandemije, koja je zaustavila gotovo sva događanja, ponovno imamo priliku organizirati ovaj spektakl. Ono zbog čega sam posebno sretan je to što Gem Set Hrvatska stiže u Petrinju za koju, nakon razornih potresa, svi imamo posebne osjećaje. Kolege sportaši također su presretni jer će zaigrati upravo tamo ali i što će svojim dolaskom barem malo pomoći tom kraju i unijeti vedrinu u teškom periodu obnove i povratka u svoje domove“, – izjavio je Marin Čilić te je dodao: “Nadamo se vrhunskoj zabavi i lijepom druženju koje će iza sebe, u trajno vlasništvo mladim Petrinjcima, ostaviti dva moderna sportska igrališta. Pozivam sve da se uključe i da podrže ovu lijepu priču kako bismo još jednom zajedno, pokazali stanovništvu Sisačko – moslavačke županije da smo i dalje tu za njih.“

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako  dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 3000 djece. Kroz program obrazovanja, dodjeljuje stipendije mladim glazbenicima te obnavlja školske laboratorije, dodjeljuje stipendije mladim sportašima, organizira motivacijska predavanja, a i u narednim godinama će, kroz projekt Gem Set Hrvatska, nastaviti graditi multifunkcionalna sportska igrališta za djecu.

Ulaznice za veliki sportski spektakl u Petrinji uskoro će krenuti u prodaju, a više informacija o samom događanju može se pronaći na službenoj internetskoj stranici Gem Set Hrvatska, Facebook te Instagram stranici.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X