Gitarski kvartet zasvirao u Petrinji

PETRINJA – Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja organizirao je u Župnoj crkvi Svetog Lovre u Petrinji još jedan koncert, ovoga puta Gitarskog kvarteta kojeg čine Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić. Çeku nam je upravo otkrio kako se ovaj Gitarski kvartet okupio.

„Ja sam iskreno već zaboravio kako smo se okupili jer iako ne sviramo puno godina, šest-sedam godina, ali toliko smo intenzivno radili i toliko smo u bliskoj suradnji već dugo godina tako da je to na prirodni način sve izrazilo. Moram napomenuti jednu stvar da Zoran Dukić je jedan od najvažnijih gitarista u svijetu gitare već dugo godina i ja sam odrastao slušajući njegove snimke i koncerte i on je moj idol, s te strane posebnost ovog kvarteta je u što u njemu postoji da mnogobrojnost generacija i tu postoji jedan odnos idola i onoga koji ga idealizira jer to se vjerojatno čuje jer svaki puta kada sviramo u kvartetu ja imam odgovornost da se iskažem pred publikom ali i svojim kolegama“, kazao nam je Çeku.

Također nam je otkrio kakav glazbeni repertoar ovaj Gitarski kvartet svira te što su pripremili za petrinjsku publiku. „Mi sviramo razni program uglavnom obrade, ali već smo toliko aktivni zadnjih godina da imamo i originalne skladbe koje su napisane upravo za nas. Repertoar seže od Bacha i Vivaldija pa do Piazzole i suvremenih hrvatskih autora. Večeras smo svirali sjajan program počevši od Boccherinija, zatim Vivaldija i Piazzolla. Potom smo svirali obrade od kolege Tvrtke Savića sviramo Prokofjeva i to tri stavka od Romea i Julije njegovog baleta, a završili smo opet s Piazzolom jer ga jako volimo“, otkrio nam je Çeku.

Dodat ćemo na kraju kako je i ovaj koncert realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Petrinje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X