Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
banice

„Glinske Banice“ više od dva desetljeća pronose ime Gline, SMŽ i Hrvatske

SISAK – „Glinske Banice“, uspješno su nastupile na 21. Europskom prvenstvu mažoretkinja u francuskom gradu Agenu.

Medalje su osvojile u više kategorija u konkurenciji dvije tisuće natjecateljica: neformacije solo kadetkinje: Maria Strejček 2. mjesto, Lorena Klarić 5. mjesto, duo kadetkinje: Matea Modronja i Ines Kralj 1. mjesto, solo seniorke: Gabrijela Zibar 2. mjesto, te kadetkinje 3. mjesto i seniorke 4. mjesto.

Na njihovom uspjehu, u sjedištu Sisačko-moslavačke županije, čestitao im je i župan Ivo Žinić sa suradnicima, te je tom prigodom naglasio: „Punu 21 godinu ove naše mažoretkinje, Glinske Banice, postižu izvrsne rezultate. To je sigurno odraz velikog truda, rada, volje, želje, angažmana, ali i ljubavi prema svom gradu, svom mjestu, Glini i županiji. Vjerujem da ste to tako doživljavale i u Francuskoj gdje ste vi, uz još neke mažoretkinje iz Hrvatske, promovirale našu Hrvatsku. Neka vam to uvijek bude na srcu, kad god i gdje god budete, danas-sutra bilo ovdje ili negdje izvan Hrvatske, neka vam Hrvatska bude na prvom mjestu, vaš grad, vaš kraj.“

Podsjetio je i kako su tijekom godina za svoje uspjehe dobile brojna priznanja pa tako i priznanje Sisačko – moslavačke županije 2016. godine, te je dodao: „Mi kao Županija potičemo mlade ljude, potičemo na izvrsnost u sportu, znanju i u ostalim granama. Na ovaj način želimo vam zahvaliti. To je najmanje što možemo ovog trena učiniti. I vaš odlazak na ovo Europsko prvenstvo smo financijski pomogli, Grad Glina i Sisačko-moslavačka županija, a i ubuduće ćemo nastojati pomoći da jedna ovako izvrsna udruga dalje radi.“

Na potpori i praćenju njihovog rada zahvalila se Ines Mileković, dopredsjednica Udruge mažoretkinja „Glinske Banice“: „Ja bih se prije svega htjela zahvaliti Sisačko-moslavačkoj županiji, našem županu Žiniću i njegovim zamjenicima koji su zaista uvijek uz nas i koji nam pomognu na svaki naš vapaj za pomoć. Stoga, hvala vam još jednom u moje ime i u ime cijele udruge i svih ovih cura. Doista smo vam od srca zahvalni jer zaista, bez vaše pomoći, bez pomoći grada, donacija, odlazak na prvenstvo ovih cura ne bi bio ni moguć. Hvala vam! Što reći još u ime ovih cura? Ja sam zaista ponosna i preponosna na njih. Još jedno Europsko prvenstvo smo doveli do kraja. Hvala Bogu, ostvarili smo sva svoja očekivanja, i više od njih. Ostavili smo tamo srce na terenu, dale smo sve od sebe, plesale s ljubavlju, pokazale zajedništvo i rezultati su došli. Cure, svaka vam čast!”

Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X