graberjemaske

Graberčani uz pomoć Grada i Stožera nabavili zaštitne maske za najugroženije sumještane

GRABERJE – Mjesni odbor Graberje je razvojem epidemije koronavirusa, odlučio kako mora poduzeti dodatnu brigu oko zdravlja svojih mještana, posebno ugroženije skupine i to svih mještana starijih od 60 godina, ali i onih koji imaju neku vrstu kroničnih bolesti, pa su uz svoju dijagnozu i dodatno ranjiviji.

Stoga je na hitnom sastanku Mjesnog odbora Graberje odlučeno da se napravi popis ugroženije populacije mještana Graberja, a zatim da se hitno krene sa zahtjevom prema gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću i Stožeru civilne zaštite za nabavku zaštitnih maski, kako bi svaka od tih osoba mogla zaštititi sebe, ali i sve ostale osobe sa kojima dolaze u bliski kontakt.

„Točno je da nismo mogli mirno gledati razvoj situacije oko ove pandemije izazvane koronavirusom i morali smo i mi dati svoj doprinos velikom poslu kojeg obavlja Stožer civilne zaštite Grada Petrinje, na čelu s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i dr.Miroslavom Petračićem, uz sve ostale članove koji su u njemu, a koji za sada uspješno prevencijom štite sve naše sugrađane. Mi smo na najnižoj lokalnoj razini vlasti odlučili organizirati sami i možda među prvima obratiti se Stožeru i zamoliti ih za pomoć i za detaljnije upute oko ponašanja u ovoj situaciji. Poslali smo dopis prema gradonačelniku u kojem smo zatražili pomoć  u nabavci zaštitnih maski za lice za navedenu skupinu sumještana, ali i da nam daju detaljnije upute što mi možemo napraviti kako bi stvarno pomogli u ovoj situaciji, a da ne napravimo nešto krivo, pa još pogoršamo stanje ili uništavamo sav njihov trud. Odgovor je, moram reći, bio brz i odmah me je kontaktirao Zvonimir Ljubičić iz Stožera, zatražio našu procjenu broja ugroženijih osoba u Graberju i zaštitne maske, njih 50 komada, su isti dan bile kod nas, uz upute oko korištenja i održavanja, a mi smo ih odmah podijelili starijim od 60 godina i onima sa nekom kroničnom dijagnozom bolesti. Moram reći da su mještani bili ugodno iznenađeni brigom za njih, a i meni samom ova brza reakcija na naš zahtjev dodatno je dala sigurnost da je sve to posloženo dobro. Daljnji nam je cilj zatražiti dezinfekcijska sredstva za ruke, kao još jedan dodatni oblik prevencije i zaštite, i to da svako kućanstvo dobije jednu bočicu ako to bude moguće. Zahvaljujem se svima u ime Graberčana, pomognimo jedni drugima, ali i čuvajmo sebe“, rekao je Tihomir Bunjan, predsjednik Mjesnog odbora Graberje.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X