Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zastava-petrinje

Grad dijeli sedam milijuna kuna za poduzetnike, obrtnike, OPG-e i udruge stradale u potresu

PETRINJA – Grad Petrinja objavio je 24.veljače javni POZIV za podnošenje prijava u svrhu raspodjele donacijskih sredstava prikupljenih za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica potresa na području Grada Petrinje. Predmet Javnog poziva je djelomična raspodjela donacijskih novčanih sredstava prikupljenih u svrhu ublažavanja i djelomičnog uklanjanja posljedica potresa na području Grada Petrinje u iznosu od 7 milijuna kuna.

Prijavu na ovaj javni poziv mogu predati obrtnici, udruge, mali i srednji poduzetnici proizvodnih djelatnosti, mali i srednji poduzetnici uslužnih djelatnosti, nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, osobe koje se bave kućnim radinostima i osobe koje se bave samostalnim djelatnostima na području Grada Petrinje koji su 28.i 29.prosinca 2020. godine obavljali svoju djelatnosti koristili objekte za potrebe svoje djelatnosti te koji štetu na objektima dokažu vjerodostojnom dokumentacijom.

Pored dokumentacije iz prethodne točke, prijavitelj koji temeljem ovog javnog poziva ostvari novčanu pomoć u iznosu većem od 20.000,00 kuna dužan je dostaviti Gradu Petrinji ovjerenu bjanko zadužnicu sastavljenu sukladno Pravilniku o obliku i sadržaju bjanko zadužnice kao instrument naplate odobrenih s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama za slučaj nenamjenskog korištenja sredstava, za slučaj naknadnog utvrđenja drugačijeg stanja od onog koje je bilo osnova za odobrenje novčane pomoći, odnosno za slučaj da Korisnik ne izvrši povrat sredstava u slučaju nenamjenske potrošnje.

Grad je utvrdio i maksimalne iznose pomoći. Mali i srednji poduzetnik u proizvodnoj djelatnosti koji ima više od 20 zaposlenika može ostvariti pomoć u maksimalnom iznosu od 1,2 milijuna kuna. Mali i srednji poduzetnik u uslužnoj djelatnosti s više od 30 zaposlenika može ostvariti maksimalni iznos pomoći od 100.000,00 kuna. OPG-i, kućne radinosti, samostalne djelatnosti, udruge mogu dobiti maksimalni iznos pomoći do 50.000,00 kuna. Podnositelji koji podnose prijavu za dodjelu novčane pomoći u svrhu nabavke kontejnera za poslovnu svrhu mogu ostvariti novčanu pomoć do iznosa od 2.000,00 kune po kvadratu, a maksimalno do 80.000,00 kuna ovisno o broju zaposlenika. Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava otvoren je do iskorištenja osiguranih sredstava. Prijave za odobrenje novčane pomoći dostavljaju se preporučenim poštanskim putem, osobno na privremenoj adresi gradske uprave u Gradu Petrinje u Petrinji, Braće Hanžek 19, ili u elektronskom obliku putem adrese: [email protected]

 

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X