natasavidovicgv33

Grad kupuje prostor vrtića Mali princ za potrebe Dječjeg vrtića Petrinjčica

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su između ostaloga raspravljali i o prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti Dječjem vrtiću „Petrinjčica“ za stjecanje nekretnina kupoprodajom, o čemu je više rekla Ivana Kordić, pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja.

„To je kupnja objekta Mali princ i objekta koji se proteže kroz dvorište prema Gajevoj ulici, to je kuća u Gajevoj ulici. Nakon što vi donesete ovu odluku, ravnateljica dalje ide u postupak ugovaranja načina otplate te nekretnine. Uglavnom vrijednost je dva milijuna kuna“, rekla je Kordić.

Na pitanje HDZ-ove Magdalene Komes da li navedeni prostor vrtića „Mali princ“ zadovoljava sve propise i standarde za predškolski odgoj djece, odgovorila je ravnateljica Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ Nataša Vidović.

„Što se tiče toga je li sve po standardima, prvo i osnovno, ja ću vam reći, mi kada smo išli 2016./2017.pedagošku godinu tamo privremeno smjestiti djecu, da taj prostor nije po mjerama i prilagođen za predškolski uzrast, mi to nikada ne bi mogli dobiti. I prijašnji vlasnik je taj prostor osposobio za dječji vrtić. Niti jedna državna uprava ne bi dala bilo kakav dokument da mi to ne možemo koristiti. Dječji vrtići su vam u stanovima u Zagrebu. Ono što je bitno da se moraju zadovoljiti minimalni tehnički uvjeti“, pojasnila je Vidović.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako je ponuda financijski prihvatljiva. „Zadnji puta smo razgovarali zašto da idemo u to. Da idemo sada kupiti zemlju, raditi lokacijsku, glavni projekt, izvedbeni projekt, građevinsku dozvolu, samo ćemo ostati bez 100 tisuća eura ako sve to pokrenemo. Tu imamo strašan problem, pogotovo što i dan danas nema tko nije zvao, ravnateljicu, mene, možeš li mi dijete upisati. Ja znam da nema mjesta. Meni je drago da svi ostali vrtići imaju vrlo dobar standard. Stvar je po meni ponude, koja možda u gradu Petrinji, kada su u pitanju društvene djelatnosti, nikada nije bila manja“, rekao je Dumbović te dodaje kako sa ovim, ali i sa vrtićem u Češkom selu, bit će zaokružena priča svih mogućih potreba predškolske djece. Navedeni prijedlog Odluke je u konačnici prihvaćen jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X