trznicapetrinja2020

Grad pokriva troškove dostave prehrambenih proizvoda petrinjskih OPG-a s Gradske tržnice

PETRINJA – Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Petrinje izdana je preporuka da se oblikom financijske potpore pomogne domaćim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima kod dostave hrane građanima Petrinje. Stoga je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović donio Odluku o pokriću troškova dostave prehrambenih proizvoda OPG-a.

„Odlukom se pomaže domaće OPG-e u ovoj kriznoj situaciji kada su zatvorene tržnice, ali isto tako ambulantnom dostavom i žiteljima Petrinje da se koliko-toliko olakša ovo kritično vrijeme kada je ograničeno svako kretanje“, ističe Dumbović.

Pokriće troškova dostave prehrambenih proizvoda OPG-ima koji vlastite proizvode dostavljaju na kućnu adresu kupaca, odnosi se na one OPG-e koji su do sada iste prodavali na Gradskoj tržnici u Petrinji. Troškovi dostave isplaćivat će se temeljem zahtjeva OPG-a, do iznosa od dvije tisuće kuna mjesečno. Zahtjev mora sadržavati rješenje iz Upisnika OPG-a te popis korisnika kojima su prehrambeni proizvodi dostavljeni.

Sredstva potrebna za realizaciju ove Odluke isplatit će se iz Proračuna Grada Petrinje za 2020.godinu iz programa 1810 Poticanje gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja, stavka 352-Subvencije trgovačkim društvima, zadrugama, poljoprivrednicima i obrtnicima izvan javnog sektora.

I za sve daljnje upite može se kontaktirati pročelnik Ante Marića na broj 515/220 ili 099/802-0651 i putem e-maila ([email protected])  i Marijeta Grabovac Zec:  515/208 ili 099/323-9602 (e-mail: [email protected]).

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X