Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
D

Grad Varaždin poklonio djeci Jabukovca ljetovanje na Rabu

JABUKOVAC – Učenici Osnovne škole Jabukovac, ljetovat će besplatno u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu u periodu od 04.do 09. rujna 2021. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u srijedu je prilikom posjeta toj školi izvijestio ravnateljicu Jadranku Novak o detaljima poklona Grada Varaždina.

“Mnoga djece iz Jabukovca i okolnih sela nisu imala priliku ljetovati na Jadranu pa smo im odlučili pokloniti, odnosno donirati besplatno ljetovanje u našem odmaralištu na Rabu. Djeca u odmaralištu mogu provoditi terensku nastavu sa svojim nastavnicima, odmarati se i  uživati u kupanju i brojnim aktivnostima koje su osmišljene za njih. Obzirom da naša Gradska tržnica upravlja tim odmaralištem, danas smo djeci donijeli donaciju voća čime ih želimo potaknuti na zdravu prehranu.”, rekao je gradonačelnik Čehok  te dodao: “Odmah nakon potresa pomoć ovom području stigla je iz mjesnog odbora Poljana Biškupečka i iz varaždinske braniteljske Udruge specijalne policije Roda.

Oni su predložili da ako želimo konkretno nekome pomoći da dođemo ovdje. Obzirom da je naše odmaralište obnovljeno, bilo je nekako najprirodnije da ponudimo takvu konkretnu pomoć školi. Zapravo ovo je poklon naše varaždinske djece djeci Jabukovca. Na taj način potičemo dječju empatiju  i solidarnost  u ovakvim teškim trenucima.”, prokomentirao je gradonačelnik Čehok nakon što su Predrag Ciglar, direktor tržnice i Jadranka Novak, ravnateljica škole potpisali ugovor koji će osigurati besplatno ljetovanje za 68 učenika OŠ Jabukovac kojoj pripada dvadesetak okolnih sela pogođenih potresom.

Direktor varaždinske tržnice Predrag Ciglar, istovarivši donaciju voća i potpisavši ugovor izjavio je:  “U sedam godina koliko Gradska tržnica upravlja odmaralištem na Rabu kroz njega je prošlo gotovo sedam tisuća djece. Jako me veseli što  su  Grad Varaždin i gradonačelnik Čehok pronašli ovu školu čija su djeca pogođena potresom i što ćemo upravo njima pružiti lijep smještaj i prehranu kao i sve druge dodatne sadržaje u našem odmaralištu na Rabu.”

Uz djecu, svoje oduševljenje nisu krile pedagoginja Marija Trajanov Aleksić i  Jadranka Novak, ravnateljica OŠ Jabukovac koja je izjavila: “Gradonačelnik me osobno nazvao i izvijestio me o tom predivnom  daru koji za našu djecu znači puno. Veliki dio naše djece nije u mogućnosti ljetovati na moru sa svojim obiteljima i zato smo veoma  zahvalni  Gradu Varaždinu. Zahvaljujem se u svoje ime, u ime djece i roditelja te djelatnika naše škole. Roditelji i djeca su oduševljeni. To su ljudi koji su  zahvalni, jednostavni, dobrodušni i vesele se svakom daru. Vjerujem da će djeca uživati na Rabu.”

Škola u Jabukovcu za razliku od kuća u okolnim selima nije pretrpjela oštećenja i nastava se u njoj odvija redovno, a privremeno je u njoj organizirana i nastava za maturante srednje škole Petrinja.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X