edmodogimgs23042020

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ pokrenula digitalnu edukacijsku platformu „Edmodo“

SISAK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ pokrenula je digitalnu platformu na kojoj svi sudionici projektnih aktivnosti, ali i ostali sugrađani, mogu pratiti sadržaje aktivnosti koje provode u sklopu njihovih projekata „Međugeneracijski dijalog-put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu“, „Dobro je znati“, „Godine su samo broj II“ i projekta „Programa zapošljavanja žena Zaželi-projekta ŽENA-želim edukacijom nastaviti aktivno“.

„U vrijeme kada smo usmjereni na održavanje socijalne distance u stvarnom životu, naše aktivnosti smo preusmjerili u digitalne aktivnosti putem kojih sa svima vama želimo ostati u socijalnom kontaktu, a ostvariti i nove kontakte i povezanosti“, poručuju Kristina Grdić, mag.ing.graph.tech.i dr.sc.Daša Poredoš Lavor, idejne začetnice ove platforme koje istu nadopunjavaju novim sadržajima.

Edukacijska platforma pod nazivom“Edmodo“, korisnicima omogućuje razmjenu različitih medijskih sadržaja i dokumenata, te međusobnu komunikaciju. Platforma je jednostavna i funkcionira po principu društvene mreže, a organizirana je po razredima odnosno grupama u koje korisnici pristupaju putem generiranih pristupnih kodova.

Na navedenoj digitalnoj platformi svi zainteresirani mogu pronaći razne sadržaje, one namijenjene učenicima razredne nastave, učiteljicama i učiteljima, roditeljima, odraslim osobama za informiranje i unapređenje životnih vještina, kao i sadržaj namijenjen umirovljenicima. Platforma će biti nadopunjena i raznim sadržajima za razbibrigu i opuštanje.

Digitalna platforma Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ oslanja se ponajviše na projekt „Međugeneracijski dijalog-put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu“ koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji se provodi u partnerstvu s Knjižnicom i čitaonicom Kutina, Domom za starije i nemoćne osobe Petrinja te Općinom Hrvatska Dubica.

„Projektom Međugeneracijski dijalog-put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu“ nastojimo osvijestiti društvenu zajednicu o ozbiljnosti ovog obiteljskog i društvenog problema, prevenirati nasilja raznih uzročnosti, putem izravnih susreta s predstavnicima vlasti u lokalnoj zajednici, medijskom kampanjom i susretima s osobama starije živote dobi. Djecu i mlade želimo podučiti zdravim socijalnim odnosima, poštovanju starijih, uočavanju mogućnosti, iskustava i znanja starijih koja vrijedi integrirati u vlastito iskustvo, te omogućiti odgovoran međugeneracijski dijalog“, pojasnila je voditeljica ovog projekta dr.sc.Daša Poredoš Lavor.

Projekt traje sve do 30.lipnja ove godine. „Sve aktivnosti usmjerene su na poboljšanje dostojanstva, kvalitetu življenja, odgovoran međugeneracijski dijalog i razinu informiranosti opće populacije, a osobito osoba starije životne dobi, djece i mladih, te lokalne zajednice koji sada s više dobivenih informacija i zajedničkih susreta mogu svrsishodnije djelovati u smjeru primarne prevencije i veće zaštite prava osoba starije životne dobi, što se izravno reflektira na razinu zdravstvenog stanja, socijalne uključenosti, međugeneracijski dijalog, samostalno korištenje osnovnih suvremenih tehnologija, mogućnosti samostalnog funkcioniranja, ekonomsku sigurnost i podmirenje potreba u vlastitom domu osoba starije životne dobi“, dodaje dr.sc.Poredoš Lavor.

Više o ovoj digitalnoj platformi potražite na web stranici Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ (www.gimg-sisak.hr) ili na Facebook stranici Građanske inicijative.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.75 MB]

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X