Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
magdalenakomes

Gradonačelnica Komes čestitala Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije

PETRINJA – Čestitku prenosimo u cijelosti:

“Poštovani hrvatski branitelji Sisačko- moslavačke županije,

na današnji dan 18. listopada 1991. godine vodila se duga i teške bitka za obranu našeg Farkašića. Tadašnja JNA je imala za cilj proći ovo mjesto na obali Kupe te pravcem Petrinja – Lekenik udariti na Veliku Goricu, gdje bi se spojila s drugim snagama JNA i izravno zaprijetila glavnom gradu Hrvatske Zagrebu.

Snagama JNA suprotstavila se mala skupina pripadnika 2. gardijske brigade Gromova “Crne mambe” i skupina lokalnih mještana. Za obranu sela postavili su mine i iskopali rovove. Tada su bila zarobljena tri tenka i obranjeno je selo.

Hrvatski branitelji odlučili su za drski potez i napad i akcija je bila u potpunosti uspjela, JNA su natjerali u neorganizirani bijeg, uz nažalost tri poginula pripadnika.

Ovo su činjenice i istina koja se nikada ne smije zaboraviti, stoga u ime svojih suradnika, predsjednika Gradskog vijeća i svog zamjenika, kao i u svoje ime osobno od srca i sa puno zahvalnosti i vjere u daljnju izgradnju mira čestitam Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Dužnost nam je za sva vaša plemenita i dobra djela uzvratiti snažnijom skrbi o svim braniteljima i njihovim obiteljima te im omogućiti život dostojan čovjeka.“


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X