Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20210105_071732VIJESTI

Gradonačelnik Dumbović posjetio Petrinjski radio

PETRINJA – Gradonačelnik Darinko Dumbović posjetio je Petrinjski radio na privremenoj lokaciji na parkiralištu rukometnog stadiona. Na pitanje na čemu se ovih dana radi, gradonačelnik je rekao kako je njegova poruka jasna:

„Prioritet je da ovdje dođe puno struke, mislim na krovopokrivače. Štete su traumatične I svi smo traumatizirani. Želim da svaki dimnjak u procesu obnove napadne struka. Nama više ne treba volontera koji će doći pogotovo ako se improvizira po skliskim krovovima. Teško je doći na mjesto tragedije i roditelji kažu: Vratite mi dijete.

Mi više ne smijemo improvizirati. Grad i ustanova grada se mora organizirati I ekipirati. Moramo sačuvati sve projekte. Stacionirani smo u Hanžekovoj 19. Tamo ćemo imati nove urede.“

Gradonačelnik je rekao kako danas na most u Brestu dolazi ministar Oleg Butković te premijer Andrej Plenković.

Govoreći o standardu brige o potrebitima gradonačelnik je rekao da svaki dan moramo dići ljestvicu za stupanj više. „Svaka obitelj ima neke posebne potrebe i tome se jednostavno moramo prilagoditi i da sačuvamo živce. Ljudi su dosta potreseni, ja ih razumijem. Hrvatske institucije moraju biti u Petrinji i moramo artikulirati naše probleme. Razmišljam o svakom novom danu, novoj snazi, energiji, pozitivi. Najvažnije je da mi svoje obveze i odgovornosti prema Petrinji ne prolongiramo i da Petrinja postane jedan od najljepših srednjoeuropskih gradova.“

Na pitanje o privremenom smještaju u Peckom, gradonačelnik je rekao kako je jučer obišao tamošnje stanovnike kojima su dopremljeni potrebni šatori.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X