Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dumbovizjava

Gradonačelnik Dumbović reagirao na prijedlog petrinjskog HDZ-a

PETRINJA – Na priopćenje petrinjskog HDZ-a u kojem iznose prijedlog o prenamjeni petrinjske Kotve u školski objekt, reagirao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Nakon dva i pol mjeseca od potresa probudila  se uspavana HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Petrinje, Magdalena Komes . U međuvremenu je ipak uspjela korisnike Doma za stare i nemoćne u Petrinji raseliti po drugim županijama, a obnova Doma, koji je u ingerenciji Sisačko-moslavačke županije , koju vodi HDZ se ne nazire.

Kad već nije znala pomoći starijim sugrađanima i nije imala vremena odazvati se na mobilizacijski poziv Stožera Civilne zaštite svoga grada, odjednom je pokazala silnu želju da riješi pitanje školstva u Petrinji, koje je također u ingerenciji županije, očito nesposobne da uredi školstvo o kojem po zakonu mora voditi brigu. Čudi me da i nadležno Ministarstvo nije dalo ovako “kvalitetno “ rješenje koje predlaže petrinjski HDZ.  A Komes i petrinjski HDZ nude rješenje svih problema za školstvo u Petrinji i to na način da se gradska uprava iseli iz zgrade gdje se sada nalazi i u taj prostor se usele škole.

Građani trebaju znati da sam kao gradonačelnik predlagao Nacionalnom stožeru da na Sajmištu  , neposredno uz kontejnersko naselje postoji zemlja od Hidroelektre i da država tamo napravi modularno naselje za potrebe škola. To je moguće riješiti u dva mjeseca.

Nemam saznanja da li se razmišlja o tom ili nekom drugom rješenju jer je za to nadležna županija i država . Obzirom na ovo što piše HDZ u Petrinji, županija i država rješenja nemaju! Ali zato Komes, Jurić i ekipa svojim idejama i prijedlozima pokazuju ( po tko zna koji put) da puno toga ne razumiju i da su nesposobni ponuditi konkretna rješenja u obnovi grada od potresa!“, stoji u priopćenju gradonačelnika Dumbovića.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X