Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
knjiznicaenarudzbe

Gradska knjižnica uvela e-narudžbe

PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja u probni rad je pustila web stranicu i aplikaciju e-narudžbe. Tijekom višemjesečnog angažmana djelatnika učinjena je revizija knjižničnog fonda kao i obnova prostorija knjižnice. Katalog knjiga na kojem je bila moguća pričuva knjiga ugašen je, a aplikacija  namijenjena za naručivanje knjiga na najavljeni datum ga je uspješno zamijenio.

Više o e-narudžbama rekao je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja, Ante Mrgan. „Nakon što korisnik kod kuće odabere koje knjige želi, knjižničar provjerava jesu li one zaista u knjižnici. Ograničenja koja smo napravili su ta da se prijaviti može samo s mailom koji se nalazi s vašim ostalim osobnim podatcima, da se ne može naručiti više od tri knjige i da se ne može napraviti više narudžbi odjednom. Nakon što ste potvrdili narudžbu, novu možete složiti tek nakon što podignete knjige iz prethodne“  rekao je Mrgan.

Zatvoreni fond knjižnice odnosno referentna zbirka nije dostupna na aplikaciji.

Tekst: Bruna Prečanica

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X