trznicpetrinjakorona2020

Gradska tržnica Petrinja počela radom, radit će svaki dan od 8 do 13 sati

PETRINJA – Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 , Gradska tržnica Petrinja otvorila je danas ponovno svoja vrata. Vlado Lovreković, direktor petrinjskog poduzeća Komunalac je istaknuo kako su tržnice u Hrvatskoj mogle početi radom još jučer.

„Mi smo zbog nekih tehničkih poteškoća, a u želji da pripremimo tržnicu i da zaštitimo maksimalno prodavače, počeli danas. Dakle, naši ljudi će ovdje biti i kontrolirati ulaz i izlaz. Vodit ćemo računa da na tržnici ne bude previše ljudi, odnosno da bude onoliko kupaca koliko je i prodavača. Tržnicu smo ogradili, obilježili ulaze i izlaze, tu smo na pomoć i prodavačima u slučaju zaštitnih sredstava. Na ulazu imamo dezinfekcijsko sredstvo“, rekao je Lovreković.

Radno vrijeme tržnice je od 8 do 13 sati. Ulaz u tržnicu je samo s jedne strane, dok je izlaz na drugoj strani, uz strogo pridržavanje mjera razmaka od tri do pet metara između trgovaca i kupaca. „Tržnica će biti otvorena svaki dan, ali naravno, uz jednu ogradu, moramo vidjeti koliko je uopće OPG-ovaca zainteresirano, danas je 12 OPG-ovaca ovdje zainteresirano. Nadam se kako će ih svakoga dana biti sve više. Tržnicu svaki dan peremo, sada je svaki dan i dezinficiramo tako da ne bi smjeli ovdje imati nekakav problem“, dodaje Lovreković koji se nada kako će uskoro biti omogućena i prodaja cvijeća.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović podržao je odluku nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu po pitanju otvaranja gradskih tržnica u Hrvatskoj, a ujedno se osvrnuo na današnju ponudu na petrinjskoj Tržnici.

„Mogu reći da je ponuda dobra, vrlo dobra za prvi put i prvi dan poslije svih ovih mjera, mislim da je dobro došla za sve građane. Ono što je najvažnije da je ponuda na distanci. Danas biti na distanci je izuzetno važno. Ova mjera koju je donio državni Stožer je dobra mjera, odlična mjera. Zahvaljujem se Božinoviću i cijelom Stožeru koji su se odlučili da na ovakvim otvorenim prostorima otvorimo sve ono što je izuzetno važno za naše male i srednje gospodarstvenike, za sve naše OPG-ovce koji žive od svog rada. Njihova kuna je uvijek teško zarađena i kada se ta kuna proizvede i stvori novu vrijednost, onda je ona dobra ako se uspije prodati“, kazao je Dumbović.

Dodaje kako je sada prilikom kupovine samo potrebna strpljivost, a također je apelirao, obzirom je vidio veliki broj građana na tržnici bez maski, da je Grad nabavio do sada 17 tisuća zaštitnih maski.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X